31/5/2024
Υλικά
- 200 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
- 20 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο και στρώστε μια φόρμας για μάφιν με 12 θήκες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 2ο
Χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέστε απαλά τις μισές από τις ψιλοκομμένες φράουλες με μια σπάτουλα.
Βήμα 3ο
Μοιράστε το μείγμα στις θήκες για μάφιν. Βάλτε από πάνω μερικά κομμάτια από τις υπόλοιπες φράουλες μαζί με τις νιφάδες αμυγδάλου. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Πηγή: https://www.vita.gr