ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα αντηλιακού για να είσαι απόλυτα προστατευμένη

30/5/2024

Οι πρώτες βουτιές στις παραλίες είναι γεγονός αφού η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει. Ο ήλιος όμως, μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις τόσο στην υγεία μας όσο και στην επιδερμίδα μας.

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα γήρανσης της επιδερμίδας. Γι’ αυτό το αντηλιακό είναι το σημαντικότερο προϊόν που πρέπει να υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ μας, αλλά για να είναι αποτελεσματικό χρειάζεται να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Η σωστή χρήση του αντηλιακού

Οι περισσότεροι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι αν βάλουν το πρωί αντηλιακό στο πρόσωπο τους θα είναι προστατευμένοι για όλη την ημέρα. Οι ειδικοί έρχονται να καταρρίψουν αυτόν το μύθο, εξηγώντας ότι η ανανέωση του αντηλιακού είναι εξίσου σημαντική με την πρώτη εφαρμογή για να είναι κάποιος προστατευμένος. Πιο συγκεκριμένα το αντηλιακό χρειάζεται να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες, μετά από κάθε βουτιά, αλλά και σε περίπτωση εφίδρωσης.

Η ιδανική ποσότητα αντηλιακού

Ένα ακόμα συχνό λάθος που μειώνει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού είναι η ποσότητα που χρησιμοποιείται. Συχνά τα αντηλιακά έχουν παχύρευστη υφή ή αφήνουν στο δέρμα ένα λευκό φιλμ (δείτε εδώ πέντε αντηλιακά ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες) για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να εφαρμόζουν υπερβολική ποσότητα στο πρόσωπό τους.

Ωστόσο, για να είμαστε σίγουροι ότι προστατευόμαστε από τον ήλιο η απαραίτητη ποσότητα αντηλιακού για το πρόσωπο είναι ίση με την ποσότητα που χωράει ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού.

Για να γίνει ευκολότερα κατανοητό, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε δύο δάχτυλα. Άπλωσε στο δείκτη και στο μεσαίο σου δάχτυλο μια γραμμή αντηλιακού προϊόντος. Αυτή η ποσότητα είναι που χρειάζεται να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου για να είσαι προστατευμένη από τον ήλιο.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γερμανία: Οι πωλήσεις μπαταριών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για το σπίτι μπορεί να αυξηθούν κατά 59% φέτος

xristiana

Έχεις ξανθά μαλλιά; Τα μυστικά για να διατηρήσεις το χρώμα τους φωτεινό

xristiana

«Πως επηρεάζει η σχέση των γονιών την ψυχοσυναισθηματικη ανάπτυξη των παιδιών»

xristiana