ΚεντρικήΚοινωνικά

Thessaloniki Fringe Festival

11/5/2024

Το Thessaloniki Fringe Festival έρχεται για 2η χρονιά, κατοχυρώνοντας τη συμμετοχή της πόλης στο παγκόσμιο Fringe κίνημα. Με 29 παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν 15-19 Μαΐου 2024, σε 10 διαφορετικούς χώρους, το ThessFringe καλεί κοινό και καλλιτέχνες να ανακαλύψουν την ανεξάρτητη σκηνή των παραστατικών τεχνών και να εξερευνήσουν τα όρια της τέχνης.

Έπειτα από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωσή του τον Μάιο του 2023, το ThessFringe μεγαλώνει και υποδέχεται καλλιτέχνες από 10 χώρες. Οι φετινές συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Τουρκία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με παραστάσεις θεάτρου, χορού, σωματικού θεάτρου, μουσικής, τσίρκο, καμπαρέ, κωμωδίας και κουκλοθέατρου.

Ο θεσμός του Fringe Festival ξεκίνησε το 1947 από το Εδιμβούργο και έκτοτε τα Fringe Festivals ανά τον κόσμο αγκαλιάζουν διαφορετικά ταλέντα και διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς ορίζοντες. Το Thessaloniki Fringe Festival είναι ένα ανεξάρτητο, διεθνές, open-access φεστιβάλ παραστατικών τεχνών που επιδιώκει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο κοινό, να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες και να υποστηρίξει χώρους τέχνης της πόλης.

Το φετινό Thessaloniki Fringe Festival φέρνει – μετά από επιτυχημένες εμφανίσεις στο Soho Playhouse (NY) – τα βραβευμένα έργα σύγχρονου χορού UROBOROS&AKMÉ. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα εμφανιστεί το κωμικό, φωνητικό τρίο από τη Γερμανία Muttis Kinder, καθώς και ο Τζαμαϊκανo-Καναδός Duane Forrest με το βραβευμένο στο FringeMi Festival CLIMB και το Bob Marley: how reggae changed the world, που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές στο Edinburgh Festival Fringe.

Το διεθνές πρόγραμμα περιλαμβάνει και τις παραστάσεις Goodbye Erdogan, RİT Performans και SELF HELP.

Το φεστιβάλ στηρίζει την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή και δίνει χώρο σε ανερχόμενους καλλιτέχνες, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του παραστάσεις όπως τις When life gives you garbage, Kαι τον ονόμασαν Φως, PROJECT: GIRLS και SPECTRUM. Μια Παράσταση Ιmprov.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του ThessFringe εδώ

Related posts

Διημερίδα «Γενετικός έλεγχος στα νευρολογικά νοσήματα – Θεραπεύσιμα νευρογενετικά νοσήματα»

xristiana

ΔΕΠΑ Υποδομών: Εκτίμηση για απώλειες πάνω από 17.000 νέων συνδέσεων φυσικού αερίου στην Αττική μετά το μπλόκο της ΡΑΕ

xristiana

Ιωάννης Γεωργιάδης: Ο ολυμπιονίκης ιατροδικαστής

xristiana