News ΑΜΕΑΚεντρική

Stand up comedy από τους Coop Crips: Η πρώτη παράσταση προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία

20/5/2024

Οι Cool Crips προσπαθούν με χιούμορ, σαρκασμό και γέλιο αντιμετωπίσουν τα θέματα της αναπηρίας σε δύο παραστάσεις Stand up Comedy.

Πόσο προσβάσιμη είναι όμως η κωμωδία για άτομα με κινητικές, ακουστικές και οπτικές βλάβες; Οι Cool Crips* λοιπόν, στα πλαίσιο του This is Athens – City Festival, παρουσιάζουν τα Accessible Comedy Nights!

Ο ζεστός, φιλόξενος και πλήρως προσβάσιμος χώρος του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τα Accessible Comedy Nights στις 22 και 23 Μαΐου, που πριν μπει επισήμως το καλοκαίρι και με φουλ standupικη διάθεση, φέρνουν σκηνή, φώτα, διερμηνείς, υπέρτιτλους, μικρόφωνα και αγαπημένους κωμικούς για να χαρίσουν στιγμές γέλιου ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

Την προσβασιμότητα του φεστιβάλ έχει επιμεληθεί η ATLAS E.P. και οι συνεργάτες της, που θα παρέχουν Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ζωντανό Υπερτιτλισμό, καθώς και συμβουλευτική για την Ακουστική Περιγραφή που θα επιχειρήσουν να κάνουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες για τις παραστάσεις τους, για τα τυφλά άτομα.

Στη σκηνή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους: Θοδωρή Αδαμάκο, Δήμητρα Νικητέα, Γιάννη Ρούσσο, Άγγελο Σπηλιόπουλο, Δημήτρη Δημόπουλο & Ανδρέα Πασπάτη.

Παρουσιαστής ο Χρήστος Πέτρου

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας άμεσα εδώ! Εμείς προειδοποιήσαμε!

Οι Cool Crips αυτοσυστήνονται

Είμαστε οι Cool Crips ή αλλιώς ο Σπύρος και ο Γρηγόρης, δύο νεαρά ανάπηρα άτομα από Κομοτηνή και Αθήνα αντίστοιχα, και είμαστε ιδρυτές της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Cool Crips και διαχειριστές του account Cool Crips σε Facebook & Instagram.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε το ζήτημα της αναπηρίας mainstream και να αυξήσουμε την ορατότητα των αναπήρων ατόμων, βάζοντας όμως μια νότα coolness, χιούμορ και (αυτο)σαρκασμού σε κάθε μας δραστηριότητα.

Προέκταση των παραπάνω είναι να μειώσουμε τα εμπόδια (κοινωνικά και αρχιτεκτονικά) που αντιμετωπίζουν τα ανάπηρα άτομα στην καθημερινότητα τους αλλά και ενδυναμώσουμε τα άτομα αυτά ώστε να αγαπήσουν περισσότερο τους εαυτούς τους.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr

Related posts

Γιορτή Μητέρας Παιδιού με αναπηρία στα Άνω Λιόσια

xristiana

Ξεκινάει σήμερα η 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana