ΚεντρικήΟμορφιά

Mε αυτές τις 5 τροφές θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου εκ των έσω!

6/5/2024

ενυδάτωση της επιδερμίδας, μέσα και έξω, είναι πολύ σημαντική για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο. Το ήξερες όμως ότι εκτός από το νερό υπάρχουν και πολλές τροφές που προσφέρουν στο δέρμα σου την απαραίτητη ενυδάτωση; 

Mε αυτές τις 5 τροφές θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου εκ των έσω!

Η περιεκτικότητα των φαγητών σε νερό ποικίλλει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι σούπες, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ζεστά γεύματα και τα δημητριακά, μεταξύ άλλων, είναι μια καλή ενυδατική πηγή για τον οργανισμό σου.

Συγκεκριμένα, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών αλλά και τα smoothies ενυδατώνουν τον οργανισμό και είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα κ.λπ.). Μάλιστα οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνονται σε ποσότητα: 5-6 μερίδες ημερησίως. Μια άλλη καλή ενυδατική πηγή είναι και το γάλα, ανάλογα µε την ηλικία και τις ανάγκες σου. Υπολόγισε ότι δυο με τρεις μερίδες γαλακτοκομικών είναι η ιδανική ποσότητα, ενώ καλό είναι προτιμώνται προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Από την άλλη θα πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση του καφέ αντικαθιστώντας το με πράσινο τσάι, ενώ καλό είναι να μειώσεις τα ροφήματα και τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη.

Τέλος, ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, όπως κρασιά και άλλα οινοπνευματώδη, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να μείνεις σωστά ενυδατωμένη, αφού αυξάνουν την ποσότητα του νερού που αποβάλλεται με φυσικό τρόπο.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ενημερωτική ημερίδα για την αντιμετώπιση παθήσεων εγκεφάλου & σπονδυλικής στήλης

xristiana

«Ανακάλυψε τη Δύναμή σου»: Σεμινάριο αυτοάμυνας

xristiana

Δωρεάν εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος – Πανεπιστήμιο Harvard

xristiana