ΚεντρικήΟμορφιά

DIY κρεμώδες ρουζ: Φτιάξτε το δικό σας με 2 προϊόντα που έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας

26/5/2024

Τα κρεμώδη ρουζ είναι hot αυτήν τη στιγμή, αλλά με τόσες επιλογές εκεί έξω, πολλές φορές δεν ξέρετε ποια απόχρωση να διαλέξετε. Η makeup artist Katie Jane Hughes έχει τη λύση, αφού μοιράστηκε πρόσφατα στον λογαριασμό της στο TikTok ένα εύκολο και γρήγορο DIY hack, για να φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες ρουζ στο σπίτι με δύο μόνο προϊόντα που έχετε σίγουρα στο νεσεσέρ σας.

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες ρουζ

Πάρτε το αγαπημένο σας foundation ή concealer και ένα υγρό κραγιόν σε απόχρωση της αρεσκείας σας και μετατρέψτε την παλάμη σας σε… παλέτα. Τα χρώματα κραγιόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι διάφοροι τόνοι του ροζ, μωβ, κόκκινο ή πορτοκαλί, ανάλογα με το makeup look που θέλετε να δημιουργήσετε – μην ξεχνάτε, όμως, να συνυπολογίσετε τον τόνο και το undertone της επιδερμίδας σας.

Πάρτε μια μικρή ποσότητα foundation ή concealer στην παλάμη του χεριού σας και βάλτε λίγο από το υγρό κραγιόν ακριβώς δίπλα του. Ανακατέψτε τα δύο προϊόντα μακιγιάζ μαζί με το δάχτυλό σας μέχρι να ομογενοποιηθούν και αμέσως θα δείτε να δημιουργείται ένα υπέροχο κρεμώδες ρουζ. Εάν θέλετε να είναι πιο διακριτικό το χρώμα, βάλτε περισσότερο foundation ή concealer, ενώ αντίθετα εάν θέλετε ένα πιο ζωηρό κι έντονο χρώμα, βάλτε περισσότερο ρουζ.

Αφού φτιάξατε τη βάση του μακιγιάζ σας, εφαρμόστε το ρουζ που δημιουργήσατε μόνες σας στα μήλα του προσώπου σας και μπλεντάρετέ το πολύ καλά είτε με τα δάχτυλά σας είτε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μακιγιάζ όπως θέλετε και είστε έτοιμες.

Δημιουργήστε ένα τέλειο μονοχρωματικό μακιγιάζ

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο μονοχρωματικό μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας το κρεμώδες ρουζ και σε άλλα σημεία του προσώπου εκτός από τα μάγουλα -θα είναι ο πρωταγωνιστής του makeup look σας.

Αφού το εφαρμόσετε στα μήλα του προσώπου σας, χρησιμοποιήστε το εξίσου και ως κρεμώδη σκιά, αλλά και ως κραγιόν για να πετύχετε το ιδανικό monochromatic look -κάντε πολύ καλό blending στο κρεμώδες ρουζ όπου κι αν το απλώσετε. Κι αν δεν είστε τόσο τολμηρές, μπορείτε απλώς να το χρησιμοποιήσετε σε ένα μόνο σημείο του προσώπου σας (στα βλέφαρα ή τα χείλη) για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι η δική σας μοναδική απόχρωση ρουζ και όλοι θα αναρωτιούνται ποιο προϊόν χρησιμοποιήσατε!

Safety tip: Όταν φτιάχνετε DIY hacks στο σπίτι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε ένα σημείο του δέρματός σας, π.χ. στο χέρι, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μαγνησία: Πύρινη «κόλαση» – Εκκενώσεις περιοχών

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Έναρξη 1ου Παν-Πελοποννησιακού Μαθητικού Διαγωνισμού Diversity Up

xristiana

Οι επιπτώσεις που έχουν οι θαλάσσιες φούσκες στις μυδοκαλλιέργειες του Θερμαϊκού Κόλπου

xristiana