ΚεντρικήΟμορφιά

5 τρόποι για να διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο

27/5/2024

Η διάρκεια του αρώματός σου μπορεί να επεκταθεί αισθητά ακολουθώντας μια σειρά από συμβουλές για τη σωστή του χρήση. Δες λοιπόν 5 τρόπους για να το κάνεις να διαρκεί περισσότερο, αποφεύγοντας τη συνεχή ανανέωση.

Ενυδάτωσε σωστά το δέρμα σου

Το σωστά ενυδατωμένο δέρμα συγκρατεί το άρωμα καλύτερα από το ξηρό δέρμα χωρίς την απαραίτητη περιποίηση. Χρησιμοποίησε μια άοσμη κρέμα σώματος ή αυτή που αντιστοιχεί στο άρωμά σου πριν το ψεκάσεις πάνω σου. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα έλαιο σώματος από την ίδια αρωματική σειρά, για καλύτερη συνδυαστική δράση.

Εφάρμοσε το άρωμα στα σωστά σημεία

Ψέκασε το άρωμα στα σημεία που υπάρχει μεγαλύτερη ροή αίματος, καθώς αυτά τα σημεία είναι θερμότερα και βοηθούν στη διάχυσή του. Τέτοια σημεία είναι οι καρποί, ο λαιμός, το σημείο πίσω από τα αυτιά και το εσωτερικό των αγκώνων ή των γονάτων.

Χρησιμοποίησε βαζελίνη ή έλαιο ως βάση

Εφάρμοσε λίγη βαζελίνη ή κάποιο ελαφρύ έλαιο (όπως το αμυγδαλέλαιο) στα σημεία που θα ψεκάσεις το άρωμα. Τα λιπαρά αυτά προϊόντα βοηθούν στο να «κλειδώσει» στο δέρμα σου και να διαρκέσει περισσότερο.

Μην τρίβεις το άρωμα

Απόφυγε να τρίβεις τα σημεία όπου έχεις ψεκάσει το άρωμα, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τις μοριακές δομές του και να μειώσει τη διάρκειά του. Απλά ψεκάστε και άφησέ το να στεγνώσει φυσικά.

Αποθήκευσε το άρωμα σωστά

Το άρωμα πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από το φως και τη θερμότητα, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αλλοιώσουν τη σύστασή του και να μειώσουν την αποτελεσματικότητά του. Ένα σκοτεινό ντουλάπι ή το αρχικό κουτί του αρώματος είναι ιδανικές επιλογές αποθήκευσης.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σαφάρι: H Nότια Αφρική απαγορεύει την εκτροφή λιονταριών για κυνήγι

xristiana

Καιρός: Αστάθεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

xristiana

Πως να μακρύνω τα μαλλιά μου – Tips κατά της τριχόπτωσης!

xristiana