ΚεντρικήΟμορφιά

5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου

16/5/2024

Όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις για υγιή και φροντισμένα νύχια.

Tο συστηματικό μανικιούρ και πεντικιούρ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και την υγεία των νυχιών σου, προσφέροντάς σου φροντισμένα και polished looks για τις επαγγελματικές ή βραδινές σου εμφανίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κοινά λάθη που γίνονται όταν τα επιμελείσαι μόνη σου, που μπορεί να οδηγήσουν σε ζημιές ή άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ακολουθούν πέντε από αυτά που ενδέχεται να κάνεις εν αγνοία σου, για να τα αποφύγεις από εδώ και στο εξής.

Κόβεις τα πετσάκια

Το κόψιμο στα πετσάκια μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και να βλάψει τη βάση του νυχιού, το σχήμα της οποίας επηρεάζεται αρνητικά. Τα πετσάκια χρησιμεύουν ως προστατευτικό φράγμα ενάντια στα βακτήρια και τους μύκητες ανάμεσα στο δέρμα και την επιφάνεια του νυχιού. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σπρώξεις απαλά προς τα πίσω τα πετσάκια με ένα ειδικό εργαλείο,  έχοντας πρώτα εφαρμόσει ένα λάδι για να τα μαλακώσεις επαρκώς.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά τη λίμα

Το υπερβολικό λιμάρισμα μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια και να προκαλέσει τη λέπτυνσή τους, κάνοντάς τα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Τρίψε τα νύχια σου ελαφρά και όσο πιο σπάνια γίνεται για να διατηρήσεις το σχήμα τους και μια λεία επιφάνεια, χωρίς να διακυβεύεται η αντοχή τους.

Χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο τη λίμα

Το λιμάρισμα των νυχιών όχι απλά πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο, αλλά και με κίνηση προς μια μόνο κατεύθυνση για την αποφυγή της αποδυνάμωσής τους. Επιπλέον, η λίμα πρέπει να καθαρίζεται συστηματικά με οινόπνευμα (ή και σε έναν μικρό κλίβανο οικιακής χρήσης), να είναι λεπτή ως προς το πάχος της και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε στεγνά χέρια.

Παραλείπεις το top coat

Η παραμέληση της εφαρμογής ενός προστατευτικού top coat με βάση τις ανάγκες των νυχιών σου πριν από το χρωματιστό βερνίκι μπορεί να οδηγήσει σε λεκέδες στη βάση τους και να μειώσει τη διάρκεια του μανικιούρ/πεντικιούρ. Μια βασική επίστρωση προστατεύει το νύχι από τις χρωστικές και βοηθά το βερνίκι να εφαρμόζεται καλύτερα, με αποτέλεσμα ένα μανικιούρ ή πεντικιούρ μεγαλύτερης διάρκειας χωρίς σκασίματα ή άλλα προβλήματα.

Χρησιμοποιείς σκληρές χημικές ουσίες

Η χρήση ασετόν ή άλλων σκληρών χημικών ουσιών μπορεί να αφυδατώσει τα νύχια και το δέρμα που τα περιβάλλει. Επίλεξε προϊόντα αφαίρεσης χωρίς ασετόν και βάλε στη ρουτίνα περιποίησής σου ενυδατικά προϊόντα όπως κρέμες και έλαια για να διατηρήσεις τα νύχια και τα πετσάκια σου σωστά ενυδατωμένα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πασχαλινό Bazaar Αγάπης Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana

«Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» – Έκθεση Αφισών & Σπάνιων Εκδόσεων

xristiana

Ζώδια σήμερα (09/06): Άρης στον Ταύρο έως 20/7 – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana