ΚεντρικήΟμορφιά

5 τροφές που καταστρέφουν το κολλαγόνο του οργανισμού και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από ό,τι είσαι!

3/5/2024

Το κολλαγόνο στο δέρμα είναι η βάση για υγιή και νεανική εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή του στον οργανισμό με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να δείχνει κουρασμένη και γερασμένη και εσύ μεγαλύτερη από ό,τι είσαι.

Ας δούμε λοιπόν πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγεις για να διατηρήσεις το δέρμα σου λαμπερό και νεανικό απαλλαγμένο από τα σημάδια του χρόνου.

5 τροφές που καταστρέφουν το κολλαγόνο του οργανισμού και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από ό,τι είσαι!
  • Tα υψηλά επίπεδα ζάχαρης αλλά και οι υδατάνθρακες μπορούν να επιταχύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου. Έτσι, με τη συχνή κατανάλωσή τους το δέρμα σου δείχνει πιο ταλαιπωρημένο και γερασμένο.
    Tα τρανς-λιπαρά λίπη, όπως τα υδρογονωμένα έλαια, που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά το κολλαγόνο.
  • Σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα λίπη αυξάνουν τις φλεγμονές σε πρόσωπο και σώμα μειώνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και επιδεινώνοντας την όψη της επιδερμίδας.
  • Το αλκοόλ μπορεί να είναι επίσης επιβαρυντικό για την υγεία του δέρματος.
  • Με ποιο τρόπο; Επηρεάζοντας την ελαστικότητά και τη σφριγηλότητά του.
  • H υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ ακόμη επιδρά αρνητικά στο δέρμα δημιουργώντας έντονη ξηρότητα.
  • Τέλος, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε τεχνητά συστατικά, όπως συντηρητικά και τεχνητά χρωστικές, μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα του δέρματος.
  • Το μυστικό λοιπόν για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή και νεανική είναι να ακολουθήσεις μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πολύ νερό και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης φροντίζοντας να αποφύγεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τους παραπάνω επιβαρυντικούς παράγοντες.

    Πηγή: https://www.youweekly.gr

    Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

    Related posts

    Εμβόλιο COVID-19: Ποια είναι η πιθανότητα για μυοκαρδίτιδα σε νέους 16-19 ετών

    xristiana

    Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετέχει στο «1ο Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικών Σχολείων Αττικής»

    xristiana

    Η “Ομήρου Οδύσσεια” ανεβαίνει στη Μεταμόρφωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες της πόλης

    xristiana