ΚεντρικήΟμορφιά

Φτιάξε μόνη σου την θαυματουργή πολυχρηστική κρέμα!

6/5/2024

Yπάρχουν κάποιες πολυχρηστικές κρέμες που είναι απαραίτητες και πολύ δημοφιλείς που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι! Και αυτό γιατί βοηθάνε στην καταπράυνση και επούλωση, από το έκζεμα και τον ερεθισμό μέχρι την ακμή και τα εγκαύματα. Φυσικά λέγεται πολυχρηστική καθώς μπορείς να την βάλεις ακόμα και για να ενυδατώσεις τα χείλη σου!

Είναι τρομερά ευεργετικό αυτό το balm, αυτήν την υφή έχει, μοιάζει με κηραλοιφή και παρασκευάζεται από συνδυασμό ελαιόλαδου και διαφόρων προϊόντων μέλισσας, όπως μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό. Αν και ο κατάλογος των συστατικών για να την φτιάξετε μόνη σας είναι λίγο μακρύς και κάπως περίπλοκος (περιλαμβάνει μέχρι και πρόπολη μέλισσας), πιστέψτε με αυτό το υλικό κάνει θαύματα. Ακόμα και στο κρυολόγημα!

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

Μέλι

Το ακατέργαστο μέλι επιστημονικά έχει αποδειχθεί ως ισχυρός αντιμικροβιακός και επουλωτικός παράγοντας. Η παραδοσιακή ιατρική σε όλο τον κόσμο έχει περιγράψει το μέλι ως αποτελεσματικό για τη θεραπεία μιας σειράς δερματικών παθήσεων.

Πρόπολη μέλισσας, γύρη και βασιλικός πολτός

Τα προϊόντα της μέλισσας όπως η γύρη, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός θεωρούνται πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών όπως τα φλαβονοειδή, τα φαινολικά οξέα και τα τερπενοειδή. Χάρη στις καταπραϋντικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος για εκατοντάδες χρόνια. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, είναι αντιβακτηριακά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ερεθισμού και μόλυνσης.

Ελαιόλαδο

Έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο διεισδύει στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας πιο εύκολα από ορισμένα έλαια, καθιστώντας το εξαιρετικά καταπραϋντικό και θρεπτικό. Επιπλέον, η συγκέντρωση των λιπαρών οξέων που περιέχει, όπως το ελαϊκό οξύ, συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού.

Κηρήθρα

Ενώ είναι επίσης προϊόν μέλισσας, το κερί μέλισσας χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε αυτή τη συνταγή ως ένας καταπραϋντικός, ενυδατικός παράγοντας που προστατεύει το δέρμα και του επιτρέπει να επουλώνεται. Αυτό είναι που κάνει αυτό το θαυματουργό βάλσαμο να αποκτήσει μια στερεή σύσταση.

Βήμα 1: Λιώστε λάδι + κερί μέλισσας

Ψήνουμε στο μικροκύματα το ελαιόλαδο και το κερί μέλισσας για 20 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσουν τελείως.

Βήμα 2: Προσθέστε μέλι + συστατικά μέλισσας

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατέψτε τα συστατικά του μελιού, της γύρης, της πρόπολης και του βασιλικού πολτού.

Βήμα 3: Χτυπήστε μαζί

Προσθέστε το μείγμα μελιού στο μείγμα του ελαιολάδου και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί σε μια αδιαφανή, κρεμώδη ουσία.

Βήμα 4: Μεταφέρετε + ψύξτε 

Ρίξτε ένα κουτάλι σε ένα μικρό βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο για να μην ξεκολλήσει.
Αυτό το σπιτικό balm λειτουργεί καλύτερα σε καθαρό δέρμα, γι’ αυτό ξεκινήστε πλένοντας τις πληγείσες περιοχές με ένα απαλό σαπούνι.

Στη συνέχεια, πάρτε μια μικρή ποσότητα βάλσαμου και τρίψτε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να μαλακώσει. Εφαρμόστε το απευθείας σε εξανθήματα και γρατζουνιές. Ή χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε με μια ενυδατική κρέμα προσώπου και βάλτε μια μικρή ποσότητα απευθείας στο πρόσωπο και το λαιμό.

Για τακτική χρήση, εφαρμόστε το δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Ωστόσο δεν είναι απαγορευτικές και οι περισσότερες φορές!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το σώμα μας γερνά σε αυτές τις δύο ηλικίες

xristiana

Γυμνό παράνομο ζευγάρι στο σπιτάκι του λόφου

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Αιγόκερε, στα προσωπικά σου θα υπάρξει ανανέωση»

xristiana