ΚεντρικήΟμορφιά

Τα οφέλη της βιταμίνης Κ για το δέρμα

22/5/2024

Στον κόσμο του skincare, οι βιταμίνες έχουν εξέχουσα θέση και αξιέπαινη δράση. Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για τις βιταμίνες A , C και E και ακόμα πιο σίγουρα θα έχεις ενσωματώσει κάποιες από αυτές στη ρουτίνα σου. Όμως πόσα γνωρίζεις για τη βιταμίνη Κ και την επίδρασή της στο δέρμα;

H βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στα τρόφιμα και συντίθεται στο παχύ έντερο. Παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως η πήξη του αίματος, η ρύθμιση του ασβεστίου στο αίμα και η υγεία των οστών, ενώ παίζει επίσης ρόλο στην προστασία του κολλαγόνου.


Τα οφέλη της βιταμίνης Κ για το δέρμα

Προωθεί την επούλωση των πληγών: Η βιταμίνη Κ μπορεί να βελτιώσει την επούλωση των πληγών αυξάνοντας τη συστολή του τραύματος και βοηθώντας στο σχηματισμό κολλαγόνου και αιμοφόρων αγγείων.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Η βιταμίνη Κ έχει «οξειδοαναγωγικές ιδιότητες, δηλαδή η ικανότητα του δέρματος να αποτοξινώνει αντιδραστικά είδη οξυγόνου (επίσης γνωστά ως ROS) που σχηματίζονται όταν εκτιθέμεθα σε πράγματα, όπως οι ακτίνες UV και ρύπανση.
οηθά στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια: Και γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται σε συνθέσεις με την καφεΐνη.

Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης καφέ κηλίδων: Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων.

Βελτιώνει την εμφάνιση των ραγάδων: Λόγω της ικανότητάς της να αυξάνει την ελαστικότητα, η βιταμίνη Κ μπορεί να κάνει μια περιοχή που είναι επιρρεπής σε ραγάδες να φαίνεται λίγο πιο ανοιχτή και φωτεινή.

Μη ερεθιστική: Η βιταμίνη Κ είναι μη ερεθιστική και ασφαλής για χρήση με όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και με ευαίσθητο.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση Θηλασμού από τον ΣΘΕ-LLLGR στα Χανιά

xristiana

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζεσαι;

xristiana

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Νέων September Fest

xristiana