10/5/2024
Υλικά Συνταγής
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα φετάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μυρωδικών για κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο θυμάρι
Για την μπεσαμέλ
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη )
- 750 ml ζεστό γάλα
- 1 αυγό
- 200 γρ. τυριά ανάμεικτα
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για την μπεσαμέλ
- Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι.
- Μόλις αποκτήσετε μια ομοιόμορφη πάστα και πριν σκουρύνει πολύ, ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αυγό με τα τυριά (κρατώντας λίγα για την επιφάνεια) και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η μπεσαμέλ.
Για το κοτόπουλο
- Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το βρασμένο κοτόπουλο, το θυμάρι και το μείγμα μπαχαρικών, λίγο αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύετε για 1′ περίπου. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνετε το κοτόπουλο στην μπεσαμέλ, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα σε ταψάκια ή ένα μεγαλύτερο ταψί. Πασπαλίζετε με το τυρί που φυλάξατε και ψήνετε για 30′ με 40’ λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Πηγή: https://www.icookgreek.com