ΚεντρικήΠεριβάλλον

ΣΒΑΠ και Δήμος Ηρακλείου Αττικής βραβεύουν τα παιδιά που ζωγράφισαν για τα αδέσποτα ζώα

18/5/2024

Τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων από πόλεις της Αττικής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Προστατεύουμε και Φροντίζουμε τα Αδέσποτα Ζώα» βραβεύουν την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11.00 το πρωί ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, φορέας που διοργάνωσε τον διαγωνισμό, και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος φιλοξενεί την εκδήλωση στο Κτήμα Φιξ, στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης.

Παράλληλα με την εκδήλωση, ο Δήμος διοργανώνει ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, με ζωάκια που φροντίζει το Γραφείο Αστικής Πανίδας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ζωάκια από άλλους δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις κτλ, τα οποία ψάχνουν το καινούργιο τους σπίτι.

Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 377 παιδιά από 22 σχολεία σε 12 δήμους. Συγκεκριμένα: Αγίας Παρασκευής (8ο δημοτικό σχολείο), Αμαρουσίου (4ο, 5ο, 8ο, 9ο, 18ο δημοτικά σχολεία), Βριλησσίων (5ο δημοτικό σχολείο), Γαλατσίου (7ο δημοτικό σχολείο), Ηράκλειο Αττικής (1ο, 4ο, 12ο δημοτικά σχολεία), Κηφισιάς (3ο, 4ο δημοτικά σχολεία), Νέα Ιωνία (2ο δημοτικό σχολείο), Παιανίας (2ο δημοτικό Γλυκών Νερών), Παπάγου – Χολαργού (1ο, 2ο δημοτικά σχολεία), Πεντέλης (δημοτικό σχολείο Νέας Πεντέλης, 3ο δημοτικό σχολείο Μελισσίων), Χαλανδρίου (3ο, 16ο δημοτικό σχολείο), Φιλόθεης – Ψυχικού (1ο δημοτικό σχολείο).

Ανάμεσά τους είναι οι τρεις νικητές του διαγωνισμού, που θα λάβουν ειδικά βραβεία, ενώ όλα τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικό συμμετοχής.

Ζωάκια προς υιοθεσία

Βέβαια, η ύψιστη πράξη αγάπης προς τα αδέσποτα ζώα είναι η υιοθεσία ενός ή περισσότερα από αυτά. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν ζωάκια προς υιοθεσία και η δυνατότητα να εκτελεστεί επί τόπου η διαδικασία.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

5 statement γυαλιά ηλίου για τις βόλτες σας

xristiana

Καρδιαγγειακή νόσος: 75% αυξημένος κίνδυνος για τις γυναίκες με αυτήν τη συνήθεια

xristiana

Όλη Η Λάρισα, Γίνεται Μια Μεγάλη Αγκαλιά

xristiana