ΚεντρικήΚοινωνικά

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει εκδήλωση για την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

26/5/2024

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στις  19:00 η καθιερωμένη εκδήλωση Μνήμης για την Επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στον επιβλητικό Αδριάντα του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου που κοσμεί την παραλία της πόλης.

Στην εκδήλωση θα παραστεί  ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής Νικόλαος Ουζούνογλου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της διασποράς της Πολίτικης Ρωμιοσύνης στο Παλαιό Φάληρο και στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος θεωρεί ύψιστο και ελάχιστο φόρο τιμής την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη  μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου. Ένα χρέος στον Ελληνισμό αλλά και στους Κωνσταντινουπολίτες  που κατοικούν στο Παλαιό Φάληρο και έχουν σημαίνουσα και ποικίλη προσφορά, κοινωνική, πολιτιστική  με έντονη παρουσία στην επιστημοσύνη αλλά και την εμπορική ζωή του τόπου.

Μετά το πέρας της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Ελλήνων της Πόλης, που βίωσαν το πλέον σκληρό πρόσωπο της ιστορίας. Επίσης, θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Νικόλαου Ουζούνογλου, Προέδρου της ΟΙΟΜΚΩ. Αντικρίζοντας τον εμβληματικό ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και αναπολώντας τις ένδοξες τελευταίες στιγμές του μεγάλου Αυτοκράτορα στην καρδιά της πόλης μας, μιας πόλης που αγκάλιασε και πορεύτηκε με τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, που μεγαλούργησε και στην τοπική κοινωνία του Παλαιού Φαλήρου, θα απολαύσουμε τη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου “Νηρηίδες”, που θα πλαισιώσει την εκδήλωση.

Πιάνο : Μιχάλης Χανός

Διδασκαλία – Διεύθυνση : Κατερίνα Βασιλικού

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Κορωνοϊός: 9.484 κρούσματα – 57 θάνατοι – 334 σε ΜΕΘ

xristiana

Ο τύπος και οι ασπιρίνες

xristiana

Μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες και κρασί

xristiana