News ΑΜΕΑΚεντρική

Ο Δήμος Κατερίνης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  3IN – Heroes of LRSE

8/5/2024

Δήμος Κατερίνης συμμετέχει, ως εταίρος, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  3IN – Heroes of LRSE.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος όπου τα άτομα με αναπηρία μπορούν να αθλούνται σε σωματεία, παρόχους αθλητικών υπηρεσιών που συντονίζονται από δήμους υπό την αιγίδα της πρωτοβουλίας Local Responsible Sports Enterprise, χρησιμοποιώντας ένα καινοτόμο διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος: «Η πρωτοβουλία Local Responsible Sport Enterprise (LRSE) θα εφαρμόσει αρχικά το σύστημα αυτό σε τρεις δήμους στην Ευρώπη – μεταξύ των οποίων και ο Δήμος μας – δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα και ομάδες με αναπηρίες να αθλούνται δωρεάν σε τοπικές αθλητικές εγκαταστάσεις».

 Το κίνητρο των αθλητικών παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα διασφαλιστεί με δραστηριότητες προώθησης επικοινωνίας και μάρκετινγκ που παρέχονται από τον δήμο σε αντάλλαγμα για τις δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τρεις άλλες ΜΚΟ με εξειδίκευση στη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση του αθλητισμού, την κοινωνική ένταξη και τις ίσες ευκαιρίες θα υποστηρίξουν τους δήμους στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των συντονιστών LRSE και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών. Επιπλέον, η Βουλγαρική Παραολυμπιακή Ένωση θα είναι συνεργάτης στην εκπαίδευση του προσωπικού που εργάζεται στις πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναπτυχθεί ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Προώθηση της κοινωνικής ένταξης

Η κοινοπραξία των έξι εταίρων θα υποστηρίζεται από ένα καινοτόμο διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων αθλητικών αγώνων, το οποίο αναπτύχθηκε περαιτέρω στο πλαίσιο ενός προηγούμενου έργου Erasmus+, το οποίο θα κάνει τον αθλητισμό απλό και προσβάσιμο για τους αθλητές και τη διοίκηση για τις αθλητικές επιχειρήσεις. Η προώθηση της κοινωνικής ένταξης με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνική ένταξη περαιτέρω μειονεκτούντων ομάδων στον τομέα του αθλητισμού (για παράδειγμα, στην περίπτωση του Ντέμπρετσεν, η ένταξη των Ουκρανών προσφύγων), παράλληλα με τη συμμετοχή περισσότερων αθλητικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα.

Η προώθηση της πρωτοβουλίας θα αποφέρει πρόσθετα οφέλη για τις συμμετέχουσες αθλητικές επιχειρήσεις, καθώς θα αυξήσει την προβολή τους μεταξύ των πιθανών ομάδων-στόχων, επιδεικνύοντας παράλληλα υπεύθυνη ιδιότητα του πολίτη και την εφαρμογή των βασικών αξιών της ΕΕ για ισότητα και αλληλεγγύη

Related posts

Θα μείνει χωρίς πάγους η Αρκτική μέχρι το 2030; (γραφήματα)

xristiana

Παράταση Έως Τις 17/8 Για Τις Αιτήσεις Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ

xristiana

Πότε πρέπει να αφαιρούνται οι όζοι θυρεοειδούς

xristiana