ΚεντρικήΚοινωνικά

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

17/5/2024

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τις 18 Μαΐου κάθε χρόνο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, το Τμήμα Μουσείων & Πινακοθήκης της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 δημιουργικές και ψυχαγωγικές πολιτιστικές δράσεις δωρεάν για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, τα Μουσεία: Ιστορικό και Λαογραφικό, Φυσικής Ιστορίας, και το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών θα είναι ανοικτά με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, από τις 09:00 το πρωί έως τις 08:00 το βράδυ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σημειώνει: «Τα Μουσεία ως ζωντανοί οργανισμοί πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στους επισκέπτες τους μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τα Μουσεία της πόλης μας, να γνωρίσετε από κοντά την πλούσια συλλογή των εκθεμάτων που φιλοξενούν, παράλληλα με την εμπειρία εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που θα προσφέρουν οι πολιτιστικές δράσεις μας».

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων έχει ως εξής:

-Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο: Εκπαιδευτικό Εργαστήριο, ώρα 11:30- 13:00

«Με Υφάδι και Στημόνι, Υφαντικές Περιπέτειες για παιδιά από 7 ετών και άνω και γονείς. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132038613. Δ/νση: Βασ. Όλγας 26 & Πλάτωνος 1.

-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Εργαστήριο στο οποίο οι μικροί επισκέπτες θα μπορέσουν μνα πραγματοποιήσουν πρωτότυπες δημιουργίες. Διάρκεια: 30’. Ώρες: 17:30-18:00, 18:00-18:30,18:30-19:00.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132038618. Δ/νση: Θεοφ. Καΐρη 2 & Κυπρίων Αγωνιστών.

-Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών: Πανηγυρική παράσταση θεάτρου Σκιών από τον νέο ταλαντούχο καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Τζανουλίνο, με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης νύφη», στο αμφιθέατρο του Μουσείου, ώρα: 20:30. Δ/νση: Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων, τηλέφωνο: 2106127245.

Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να συνοδεύουν τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη συμμετοχής των παιδιών σε αυτά.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Webinar: Τεχνικές Φωτογράφισης Έργων Τέχνης

xristiana

2 ζευγάρια βρίσκονται ΜΥΚΟΝΟ σε ξενοδοχείο κ αποφασίζουν να…

xristiana

Συνταγή για ανοιχτή τυρόπιτα με προβολόνε, γραβιέρα, γκούντα και μπεσαμέλ

xristiana