ΚεντρικήΚοινωνικά

Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση

31/5/2024

Ένα παραδοσιακό μουσικοχορευτικό ταξίδι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1 Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου από τα μέλη των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου ιδρύθηκαν το 1990 με σκοπό την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού, τη διατήρηση των πολιτιστικών αξιών και τη συνέχιση της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς που παρέδωσαν στους κατοίκους οι πρόσφυγες από την Μ. Ασία, άλλα και οι νεότεροι κάτοικοι της πόλης, με καταγωγή από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα, στα τμήματα συμμετέχουν 548 μαθητές όλων των ηλικιών.

Για τις απαιτήσεις των χορευτικών ομάδων συντηρούνται σε άριστη κατάσταση 230 παραδοσιακές φορεσιές, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η διδασκαλία και η επιμέλεια των εκδηλώσεων ανήκει στους καθηγητές φυσικής αγωγής κ. Κώστα Θεοχάρη και κ. Ιωάννη Ζυγογιάννη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Ιουνίου, σε χώρο παραπλεύρως της σκηνής θα τοποθετηθεί περίπτερο του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross, με ενημερωτικό υλικό αναφορικά με το σύνολο των δράσεων του Κέντρου, αλλά και έκθεση με έργα της Ομάδας Γυναικών και της Ομάδας Εφήβων του ΠΚΠ Αθήνας.

Επίσης, στο διάστημα 20:00 έως 21:00 η ώρα, παιδαγωγός του Κέντρο  θα συντονίζει καλλιτεχνικές δράσεις για τα παιδιά (εικαστικό εργαστήριο) με θέμα την Παράδοση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Αντιμετωπίζετε ανομοιόμορφο τόνο δέρματος; Ποια είναι η βασική αιτία;

xristiana

Δράση Ευαισθητοποίησης Του Συλλόγου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana

Όσιος Νείλος

xristiana