ΚεντρικήΟμορφιά

Κρέμες σώματος με ρετινόλη: To μυστικό για να φροντίσεις σωστά το σώμα σου μετά τα 50!

19/5/2024

Η ρετινόλη αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά αντιγηραντικά συστατικά που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις πιο αποτελεσματικές συνθέσεις προϊόντων φροντίδας για το πρόσωπο, ειδικά μετά την ηλικία των 50.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να εστιάζεις μόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας σου με προϊόντα που περιέχουν αυτό το πολύτιμο συστατικό αφού και η φροντίδα του σώματος σε αυτήν την ηλικία είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του προσώπου προκειμένου να διατηρηθεί σωστά ενυδατωμένη, λεία, λαμπερή και σφριγηλή.

Εδώ είναι λοιπόν πού έρχονται στο προσκήνιο οι κρέμες σώματος με ρετινόλη, που αποτελούν και το μυστικό για μια αποτελεσματική φροντίδα στο σώμα για γυναίκες άνω των 50. 

Κρέμες σώματος με ρετινόλη: To μυστικό για να φροντίσεις σωστά το σώμα σου μετά τα 50!

Η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά αντιγήρανσης. Εκτός όμως από τις κρέμες προσώπου και ματιών αλλά και τους ορούς υπάρχουν και κρέμες σώματος που περιέχουν ρετινόλη και βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η ελαστικότητα του δέρματος, να μειώνονται αισθητές οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να αντιμετωπίζονται κηλίδες και ατέλειες.

Σημείωσε ότι ψάχνοντας για την κατάλληλη κρέμα σώματος με ρετινόλη, είναι σημαντικό να προτιμήσεις μια με ήπια σύνθεση που δεν προκαλεί ερεθισμούς ή ξηρότητα.

Πώς να την εφαρμόσεις σωστά

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση κάνοντας μασάζ σε όλο το σώμα σου με απαλές σε κυκλικές κινήσεις προκειμένου να απολαύσεις όλα τα οφέλη της. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα σου θα διατηρηθεί σωστά ενυδατωμένο, νεανικό και λαμπερό.

Και μην ξεχνάς! Επειδή η ρετινόλη μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησίες με την έκθεση στον ήλιο προτίμησε την εφαρμογή της κρέμας σώματος το βράδυ και μην αμελείς το πρωί να χρησιμοποιήσεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας σε όλο το σώμα.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κρυολόγημα – Ιώσεις: Το θαλασσινό υπερτρόφιμο που καταπολεμά τα συμπτώματα

xristiana

Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις μπάνιο!

xristiana

«Η Πρόληψη το κλειδί της αντιπυρικής προστασίας»

xristiana