ΚεντρικήΟμορφιά

Κεφάλαιο αντηλιακά: Tips προστασίας από τον ήλιο

27/5/2024

Αυτό το θέμα μας αφορά όλους και αφορμή για το γράψω στάθηκε μια εξαιρετική παρουσίαση της Frezyderm για τη νέα σειρά αντηλιακών όπου ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την προστασία μας από τον ήλιο και πόσο σημαντική είναι, το τι πρέπει να ψάχνουμε σε ένα αντηλιακό πριν το αγοράσουμε, την σωστή χρήση του και πολλά ακόμα.Φυσικά εγώ είμαι εδώ για να σας τα μεταφέρω ώστε να μην καείτε στις πρώτες βουτιές!Αρχικά για να καταλάβετε πόσο επιβλαβής είναι πλέον ο ήλιος λόγω της κλιματικής αλλαγής έρευνες δείχνουν πως ο καρκίνος του δέρματος θα έχει αυξηθεί +85% μέχρι το 2040!Η ορθή χρήση αντηλιακού, εννοώ η σωστή ποσότητα, τα σημεία που πρέπει να εφαρμόζεται επισταμένα αλλά και η συχνή επανάληψη είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν κορίτσια!

Δείτε προσεκτικά λοιπόν πολύτιμα tips προστασίας!ΣΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!Δεν βάζουμε αντηλιακό “τσαπατσούλικα” μόνο στο πρόσωπο και το σώμα αλλά δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παρακάτω σημεία:*Μύτη*Κεφάλι ειδικά εάν δεν υπάρχουν μαλλιά*Σβέρκο*Αυτιά*ΠατούσεςΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ Από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ορθής χρήσης αντηλιακού είναι η εφαρμοζόμενη ποσότητα η οποία βάσει Νομοθεσίας ορίζεται 2mg/cm² δέρματος.Επειδή συνήθως η εφαρμοζόμενη ποσότητα κυμαίνεται από 0,75 – 1,3mg/cm² το δέρμα απολαμβάνει το 20% – 50%  της αναμενόμενης προστασίας. Για παράδειγμα όταν εφαρμόζεται αντηλιακό με SPF50 σε πραγματικές συνθήκες, το αντηλιακό μπορεί να παρέχει SPF μόνο 25!

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ1 κ.γ. αντηλιακό για το πρόσωπο2 κ.σ. αντηλιακό για το σώμα και τα άκραΜε άλλα λόγια καταναλώνω 1 συσκευασία / 10 ημέρεςΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥΤο αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 με 3 ώρες και δρα μετά από μισή ώρα.Εάν δεν ακολουθήσεις αυτούς τους κανόνες καλύτερα να μην βγεις στην παραλία αλλά βασικά ούτε για βόλτα στην πόλη. Κάτι πολύ ενδιαφέρον που άκουσα επίσης είναι πως η σωστή ηλιοπροστασία χτίζεται μέχρι τα 6-7 του παιδιού οπότε εσείς μάνες ξέρετε το κυνήγι που πρέπει να κάνετε στη θάλασσα!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις Για Την Οστεοπόρωση Στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

xristiana

Έχεις ξηρή επιδερμίδα; 5 λάθη που δεν πρέπει να ξανακάνεις!

xristiana

Έως τις 24 Ιουνίου οι αιτήσεις για το ΠΜΣ “Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική” του Πανεπιστημίου Πειραιώς

xristiana