ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεατρική παράσταση για καλό σκοπό 

18/5/2024

Θεατρική παράσταση διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θέρμης, με την πολύτιμη συμβολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Θέρμης.

Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο  “2μιση φόνοι και ένα μπουλντόκ”, σε σκηνοθεσία της Σμαράγδας Τζούμα, χορογραφία του Νίκου Λιάκου και σκηνικά του Σωτήρη Ρουσάκη Καλουτσικίδη.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» και πρόκειται για μια τρελή, ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία. «Ο κόσμος της φάρσας μηδενίζει με την μεγαλύτερη άνεση ακόμα και τις πιο θεμελιακές αρχές του πολιτισμού μας. Μέχρι και το “ου φονεύσεις” μπορεί να γίνει παιχνίδι.

Δυο αστοί πείθονται από μια φαρσική σύμπτωση ότι είναι υπεύθυνοι για έναν φόνο, που δεν έχουν διαπράξει. Από την στιγμή που καρφώνεται στο μυαλό τους η ιδέα της ενοχής, αποξενώνονται αυτόματα από το περιβάλλον τους και από τον ίδιο τους τον εαυτό και από φιλήσυχοι μεσοαστοί μεταβάλλονται σε μανιακούς δολοφόνους»

.Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου, στις  20.00, στο Δημοτικό Θέατρο του δήμου Θέρμης.

Αντί εισιτηρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Θέρμης.

Η ίδρυση των Κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης στοχεύει στην σταθερή τροφοδοσία  οικογενειών κάθε μήνα με τρόφιμα αλλά και φάρμακα.

Διαθέτουν υπηρεσίες και προϊόντα στους ωφελούμενους των δομών με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους.

Related posts

18ο Φοιτητικό Συνέδριο Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα

xristiana

Ημερίδα Με Τον Καθηγητή Tony Attwood Από Τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αυτισμό Ν. Λάρισας

xristiana