ΚεντρικήΠεριβάλλον

Επιστημονική εσπερίδα από την Φιλοζωική Ομάδα “Σείριος” Ηρακλείου και το 4o Νηπιαγωγείο Ν.Αλικαρνασσού

17/5/2024

Το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Αλικαρνασσού σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου σας προσκαλούν στην Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: «Ένας κόσμος με χαρούμενες ουρές».

Το ραντεβού είναι τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στις 17:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού (διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου 11)

Σκοπός της Εσπερίδας αυτής είναι η ενημέρωση για θέματα σεβασμού, προστασίας και ομαλής συνύπαρξης με τα ζώα συντροφιάς.

Η Εσπερίδα πλαισιώνεται από εισηγήσεις των εκπαιδευτικών του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Αλικαρνασσού που υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την ευαισθητοποίηση παιδιών προσχολικής ηλικίας απέναντι στα ζώα συντροφιάς, αλλά και από επιστήμονες που μιλούν για καίρια ζητήματα.

Την επίδραση των ζώων συντροφιάς στην ανάπτυξη των παιδιών, τη συμβολή τους στο πέρασμα των χρόνων, το διαχρονικά επίκαιρο θέμα της κακοποίησης των ζώων όσο και τη σύνδεση με την κακοποίηση των ανθρώπων, αλλά και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων με σκύλους θεραπευτές σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. 

Σείριος

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα συντροφιάς για γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα την τοπική κοινωνία από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις 

  • του κου Γ. Πιπεράκη, Κτηνιάτρου Α.Π.Θ., Ταμία Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπροσώπου ΠΚΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κτηνιάτρων, 
  • του κου Ν. Παπανικολάου, Κλινικού Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτή, ΜSc, 
  • του κου Γ. Μαρινάκη, Φιλολόγου, MSc, Υποψήφιου Διδάκτορα Π.Τ.Π.Ε., Παν/μίου Κρήτης, Διδάσκοντα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, 
  • των παιδαγωγών από το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Αλικαρνασσού, 
  • αλλά και των ειδικών παιδαγωγών από τις «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ». 

Δείτε το πρόγραμμα της εσπερίδας εδώ

Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό από την Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου και από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (ΕΓΓΡΑΦΕΣ στο χώρο της Εσπερίδας στις 17.00). 

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Η Ανθοέκθεση του Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας

xristiana

Πασχαλινή Δράση Συλλογής Τροφίμων

xristiana

«Ποδηλατούμε Μαζί Για Τη Ζωή» Στο Δήμο Παλλήνης

xristiana