News ΑΜΕΑΚεντρική

Εξασφαλίζει την προσβασιμότητα ΑμεΑ στις παραλίες του Άγιο Σώστη, Αλυκών, Βασιλικού και Τσιλιβί

29/5/2024

Την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Ζακύνθου δρομολογεί η υποβολή της μελέτης για συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες” του Υπουργείου Τουρισμού ποσού ύψους 245.000 ευρώ.

H μελέτη που ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε από τον Τομέα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ζακύνθου προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων υποδομών που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.λπ.) σε τέσσερις παραλίες του Δήμου μας.

“Βασική μας δέσμευση σαν Δημοτική Αρχή, είναι ότι οφείλουμε να διασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος ευπαθών ομάδων, ιδίως ως προς την προσβασιμότητα σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση πρόκειται να διευκολύνει την πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου μας και συγκεκριμένα σε Άγιο Σώστη, Αλυκές, Βασιλικό και Τσιλιβί και επιδιώκουμε την βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας σε αυτές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες” δηλώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.

“Η προμήθεια αποσκοπεί στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων. ” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Κόττης και προσθέτει “οι παραλίες επιλέχθηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση των ντόπιων και επισκεπτών, τα χαρακτηριστικά των ακτών, την ελεύθερη πρόσβαση, την οργάνωση των παραλιών για τη λειτουργία και εποπτεία του εξοπλισμού και την κοντινή απόσταση με άλλες τουριστικές υποδομές, που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών μεγαλύτερης ηλικίας”.

Η προμήθεια θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς του Δήμου Ζακύνθου και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Για Την Ασφαλή Πλοήγηση Στο Διαδίκτυο, Στον Δήμο Πλατανιά

xristiana

Καρκίνος Παγκρέατος: Πειραματικό τεστ ανιχνεύει τις ύποπτες κύστεις

xristiana

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν άμεσα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες στην Κινέτα

xristiana