ΚεντρικήΠεριβάλλον

Δ. Κολοκασίδης: Μετά το φωτοβολταϊκό, στα σκαριά και αιολικό project ισχύος 99,2 MW

28/5/2024

Ενισχύει περαιτέρω την παρουσία του στην εγχώρια αγορά των ΑΠΕ, ο Δημήτρης Κολοκασίδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας, με σημαντική δραστηριότητα στο real estate, τις κατασκευές, αλλά και τον τουρισμό προχωρά μέσω της Colocassides Energy & Constugtions σε ένα ακόμη μεγάλο ενεργειακό έργο.

Ειδικότερα, η εταιρεία του εξασφάλισε πριν λίγες μέρες από τη ΡΑΑΕΥ βεβαίωση παραγωγού για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 99,2 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 99,2 MW στη θέση Παπά Λάκκα-Κακό Μεσόρραχο-Κοκκορετσα-Στόλος, της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης, του Δήμου Δελφών, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε προς τη Ρυθμιστική Αρχή στις 7 Φεβρουαρίου 2024 και το έργο προβλέπεται ότι θα αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες διαμέτρου φτερωτής 162 μέτρων.

Η εταιρεία και το φωτοβολταϊκό

Η Colocassides Energy & Constugtions συστάθηκε τον Ιούνιο του 2021, με έδρα την Αράχωβα και με σκοπό , μεταξύ άλλων, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 30.000 ευρώ που διαιρείται σε 3.000 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ το καθένα, ενώ μοναδικός μέτοχος και διαχειριστής είναι ο οικονομολόγος Δημήτρης Κολοκασίδης.

Η Colocassides Energy & Constugtions έχει ήδη δρομολογήσει άλλη μια μεγάλη ενεργειακή επένδυση που έλαβε βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΑΕΥ τον Ιούνιο του 2021. Πρόκειται για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 99,8784 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 97,88083 MW, στη θέση Μεγάλη Λεχοτινια, της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου, του Δήμου Δελφών.

Ο Δημήτρης Κολοκασίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου ULV (University of La Verne, California) και εργάστηκε από το 1994 ως επενδυτικός σύμβουλος. Στη συνέχεια προχώρησε σε δικές του επενδύσεις και από το 2001 είναι μέτοχος και διαχειριστής της City Resorts, με έργα σε Αθήνα, Μύκονο και Αράχωβα.

Ειδικότερα, δραστηριοποιείται στη διαχείριση και την κατασκευή ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας «έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, με γνώμονα τους κανόνες και αξίες της υψηλής αρχιτεκτονικής, των σύγχρονων προδιαγραφών και την δημιουργική καινοτομία».

Η εταιρεία του έχει δημιουργήσει χαρακτηριστικά projects κατοικιών και γραφειακών χώρων από την Αθήνα και την Αράχωβα μέχρι τη Μύκονο, την Κέα, το Ναύπλιο, την Κύπρο κ.α.. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του είναι το boutique hotel “The Duke Boutique Suites”, επί της οδού Χερσώνος στο Κολωνάκι, που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2019.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποιά είναι τα κριτήρια για να επιλέξω ένα φθινοπωρινό άρωμα;

xristiana

Δωρεάν Προληπτικός Μαστολογικός Έλεγχος Σε Όλο Το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana