ΚεντρικήΟμορφιά

Δροσιστική μάσκα προσώπου με αγγούρι & γιαούρτι για αναζωογονημένη επιδερμίδα στο λεπτό!

29/5/2024

Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη λόγω της έκθεσης στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Έτσι, μια φυσική μάσκα προσώπου με αγγούρι και γιαούρτι μπορεί να προσφέρει την αναζωογόνηση που χρειάζεται το δέρμα σου.

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη, οικονομική και φτιαγμένη με υλικά που πιθανόν να έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ενώ είναι ιδανική για να δροσίσεις και να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Δοκιμάστε την και απόλαυσε τη φρεσκάδα και τη λάμψη που θα χαρίσει στο πρόσωπό σου! 

Δροσιστική μάσκα προσώπου με αγγούρι & γιαούρτι για αναζωογονημένη επιδερμίδα στο λεπτό!

Για να την παρασκευάσεις θα χρειαστείς: 1/2 αγγούρι, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό), 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά, για επιπλέον ενυδάτωση), 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά, για λάμψη).

Πλύνε καλά το αγγούρι και αφαίρεσε τη φλούδα του. Στη συνέχεια κόψ’ το σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ το σε ένα μπλέντερ όπου θα το αναμείξεις μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις τελειώσεις σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τον πολτό αγγουριού με το γιαούρτι και πρόσθεσε το μέλι και τον χυμό λεμονιού για επιπλέον οφέλη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Η σωστή εφαρμογή

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σου με ένα τζελ καθαρισμού. Μετά άπλωσε τη μάσκα ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Άφησε τη να δράσει για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνεις με χλιαρό νερό και στέγνωσε απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα. Ολοκλήρωσε την περιποίηση με την ενυδατική σου κρέμα.

Τα πλεονεκτήματά της

Το αγγούρι, πλούσιο σε νερό και βιταμίνες προσφέρει ενυδάτωση και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής.

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και λεία, ενώ το μέλι είναι φυσικό ενυδατικό που διατηρεί την υγρασία στο δέρμα και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όσο για το χυμό λεμονιού; Λειτουργεί ως φυσικό στυπτικό που βοηθά στη λάμψη και τη σύσφιξη των πόρων.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαδικτυακή Παρουσίαση Του Έργου «ΔικαίωμΑ»

xristiana

Στο 6o Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας ο Δήμος Ηρακλείου

xristiana

Χημικό peeling: Αξίζει να το δοκιμάσετε; Οι ειδικοί απαντούν

xristiana