ΚεντρικήΟμορφιά

Δακρύζουν συνέχεια τα μάτια σας και χαλάνε το μακιγιάζ; 7 makeup hacks για να το αντιμετωπίσετε

12/5/2024

Έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που βάφεστε μετά από λίγο τα μάτια σας αρχίζουν να δακρύζουν με αποτέλεσμα να χαλάνε το μακιγιάζ σας; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο.

Σύμφωνα με ειδικούς, η ξηρότητα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ερεθίζουν τα μάτια με αποτέλεσμα να δακρύζουν- άλλοι παράγοντες είναι τα αλλεργιογόνα, μολύνσεις του κερατοειδούς, οι φακοί επαφής ή κάποιες φαρμακευτικές αγωγές.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτήν την άβολη κατάσταση και να κρατήσετε το μακιγιάζ σας άθικτο.

#1

Χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά προϊόντα μακιγιάζ

Πρώτη και βασική κίνηση, αν τα μάτια σας δακρύζουν συχνά, είναι να βάλετε στο νεσεσέρ σας υποαλλεργικές, οφθαλμολογικά ελεγμένες συνθέσεις που σέβονται απόλυτα την ευαισθησία τους. Τα μάτια που δακρύζουν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας αλλεργικής αντίδρασης σε κάποιο συστατικό που υπάρχει στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ήδη την οποία, μάλιστα, μπορεί να μην είχατε αρχικά αλλά να παρουσιάστηκε ξαφνικά.

#2

Πάντα κολλύριο πριν το μακιγιάζ

Δυστυχώς, εάν τα μάτια σας είναι ξηρά ή ερεθισμένα πριν καν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, τα πράγματα είναι πιθανό να χειροτερέψουν κατά τη διάρκεια του makeup και φυσικά να αρχίσετε να δακρύζετε.

Αν, παρόλα αυτά, θέλετε να προχωρήσετε με το μακιγιάζ των ματιών σας, πριν οποιαδήποτε άλλη κίνηση, ρίξτε μερικές σταγόνες κολλύριο για να περιορίσετε την ενόχληση και να απομακρύνετε τυχόν ερεθιστικούς παράγοντες, όπως σκόνη ή μικρόβια – για να επιλέξετε το κατάλληλο κολλύριο, συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι οι σταγόνες να κάνουν τη δουλειά τους και συνεχίστε με το μακιγιάζ.

#3

Προετοιμάστε την περιοχή των ματιών

Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ- πόσω μάλλον όταν τα μάτια σας έχουν την τάση να δακρύζουν. Τα δάκρυα είναι αλμυρά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να «στεγνώσουν» την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για το αναπόφευκτο εφαρμόζοντας μια ενυδατική ματιών στην ζώνη κάτω από τα μάτια ώστε αφενός να προετοιμάσετε την ντελικάτη επιδερμίδα τους, αφετέρου να σιευκολύνετε την εφαρμογή του μακιγιάζ. Όσον αφορά στα βλέφαρα, δημιουργήστε μια αδιάβροχη βάση χρησιμοποιώντας ένα πιο “στεγνό” σε υφή concealer.

#4

Μην ασχοληθείτε με την waterline

Δυστυχώς, όταν έχετε ευαίσθητα μάτια που δακρύζουν εύκολα, καλό είναι να αποφεύγετε το μακιγιάζ στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου (waterline) καθώς σε αυτή την περιοχή υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες. Το μακιγιάζ μπορεί να «φράξει» αυτούς τους αδένες και τα μάτια να γίνουν πιο ξηρά, αυξάνοντας τις πιθανότητες να δακρύσουν.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγετε τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, για να μη μουτζουρωθείτε σε περίπτωση που αρχίσουν να δακρύζουν τα μάτια σας.

#5

Αποφύγετε την πούδρα κάτω από τα μάτια

Όπως αναφέραμε, τα αλμυρά δάκρυα «στεγνώνουν» την περιοχή κάτω από τα μάτια. Η πούδρα από την πλευρά της θα έρθει να κάνει αυτή την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη: όχι μόνο θα τονίσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στην αφυδατωμένη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια αλλά επειδή θα “δεσμεύσει” τα δάκρυα καθώς θα κυλούν στο πρόσωπό σας, θα δημιουργηθούν “λωρίδες” δακρύων στην άψογη βάση του μακιγιάζ σας.

Πώς μπορείτε να το αποφύγετε; Με ένα setting spray – βεβαιωθείτε, όμως, πως η σύνθεσή του είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη και κατάλληλη για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Έτσι, τα δάκρυα θα «καθίσουν» πάνω από το μακιγιάζ και θα αποφύγετε αυτές τις αντιαισθητικές λωρίδες.

#6

Προτιμήστε latex-free κόλλα για βλεφαρίδες

Εάν οι ψεύτικες βλεφαρίδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας του μακιγιάζ σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια κόλλα για βλεφαρίδες χωρίς λάτεξ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το συστατικό μπορεί να ερεθίσει τα μάτια ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια αλλεργία ή ευαισθησία.

#7

Μην παραλείπετε το ντεμακιγιάζ

Το πολύ καλό ντεμακιγιάζ των ματιών το βράδυ είναι πολύ σημαντικό – ένας λόγος παραπάνω, αν έχουν την τάση να δακρύζουν.

Απομακρύνοντας ακόμα και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ από τη βάση των βλεφαρίδων και των βλεφάρων, αποφεύγετε την πιθανότητα να φράξουν οι αδένες από τα υπολείμματα ή να δημιουργηθεί ξηρότητα και ερεθισμός.

Προτιμήστε ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών, υποαλλεργικό και οφθαλμολογικά ελεγμένο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Love stories: Τα 3 ζώδια που «μισούν» να είναι single

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Σκορπιέ, αρχίζει σημαντική βελτίωση στη ζωή σου»

xristiana

Διαγενεακό πρόγραμμα προκαρναβαλικών δράσεων από τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη

xristiana