ΚεντρικήΟμορφιά

Γαλλικό μανικιούρ: Πώς να το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι

14/5/2024

Τα 6 βήματα για να δημιουργήσετε το πιο κομψό μανικιούρ.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε το πιο κλασικό μανικιούρ όλων των εποχών, τότε αυτό θα ήταν το γαλλικό. Το french mani είναι τέλειο για κάθε περίσταση -από το γραφείο μέχρι ένα επίσημο event. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, εάν σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι;

Συνεχίστε να διαβάζετε για ένα βήμα προς βήμα «σεμινάριο» για το πώς να δημιουργήσετε το κομψό γαλλικό μανικιούρ σαν επαγγελματίας.

#1

Καθαρίστε και δώστε σχήμα στα νύχια

Ένα κλασικό γαλλικό mani πρέπει να φαίνεται καθαρό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη λευκή γραμμή, αλλά κι ένα καλά προετοιμασμένο νύχι. Πλύνετε τα χέρια σας και αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών -εάν έχετε- με ένα acetone-free προϊόν. Για τις γωνίες των νυχιών, που είναι ένα δύσκολο σημείο, πάρτε ένα ξύλινο στικ για τα νύχια, καλύψτε τη μία άκρη του με λίγο βαμβάκι -το οποίο θα έχετε εμποτίσει με το προϊόν αφαίρεσης βερνικιού- και αφαιρέστε τα υπολείμματα από το παλιό βερνίκι νυχιών. Όσον αφορά το σχήμα, οι experts προτείνουν να κάνετε μεσαίου μήκους αμυγδαλωτά ή κοντά τετράγωνα νύχια, που θα σας χαρίσουν την τέλεια συμμετρική γραμμή.

#2

Λιμάρετε και προετοιμάστε τη βάση των νυχιών

Όσο πιο λεία είναι η επιφάνεια των νυχιών, τόσο πιο ωραία στρώνει το βερνίκι. Χρησιμοποιήστε ένα buffer για να τρίψετε απαλά την επιφάνεια των νυχιών σας . Έπειτα, εφαρμόστε ένα έλαιο για τα πετσάκια και μετά σπρώξτε τα προς τα πίσω με ένα καθαρό ξύλινο στικ για πετσάκια. Στη συνέχεια, κάντε απολέπιση στα χέρια σας με ένα scrub σώματος, ξεπλύνετε το απολεπιστικό προϊόν κι εφαρμόστε μια κρέμα χεριών. Πριν εφαρμόσετε το base coat, καθαρίστε πρώτα με οινόπνευμα ή ασετόν τα νύχια, για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από την κρέμα χεριών που δεν έχουν απορροφηθεί.

#3

Εφαρμόστε ένα base coat

Για ένα γαλλικό μανικιούρ, θα χρειαστείτε δύο αποχρώσεις: μία για όλο το νύχι και μία για τη γραμμή. Ξεκινήστε με μια λεπτή στρώση από ένα διάφανο base coat. Σύμφωνα με τους nail experts, αυτό θα εμποδίσει τα νύχια από το να λερωθούν ή να κιτρινίσουν, ενώ θα σας χαρίσει την τέλεια βάση για το γαλλικό. Μάλιστα, τονίζουν ότι ένας από τους λόγους που τα επαγγελματικά μανικιούρ διαρκούν περισσότερο, είναι γιατί οι μανικιουρίστ δεν παραλείπουν ποτέ αυτό το βήμα.

#4

Χρησιμοποιήστε σελοτέιπ

Εάν δεν έχετε σταθερό χέρι ή χρειάζεστε περισσότερη εξάσκηση, για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο DIY μανικιούρ, το σελοτέιπ μπορεί να σας βοηθήσει. Αφού στεγνώσει τελείως το base coat, κολλήστε ένα μικρό κομμάτι από σελοτέιπ εκεί που θέλετε να ξεκινάει η γραμμή του γαλλικού -κάντε την όσο παχιά ή λεπτή θέλετε εσείς. Κολλήστε σελοτέιπ σε όλα τα νύχια.

#5

Δημιουργήστε τη λευκή γραμμή

Βάψτε την εκτεθειμένη άκρη του νυχιού με το λευκό βερνίκι νυχιών της επιλογής σας. Για να αποκτήσετε μια ωραία έντονη γραμμή με μία μόνο στρώση, φροντίστε να διαλέξετε ένα βερνίκι με πλούσιο λευκό χρώμα -διαφορετικά, εάν έχετε ένα πιο διάφανο λευκό, περάστε δύο στρώσεις, για να έχετε καλύτερη απόδοση χρώματος. Έπειτα, με μια μπατονέτα, την οποία θα έχετε εμποτίσει προηγουμένως με ασετόν, καθαρίστε το δέρμα γύρω από τα νύχια, σε περίπτωση που έχετε λερωθεί με το λευκό βερνίκι.

#6

Ολοκληρώστε με top coat

Τέλος, για να «σφραγίσετε» το γαλλικό μανικιούρ σας, ολοκληρώστε με μια λεπτή στρώση από ένα γυαλιστερό top coat σε όλα τα νύχια. Αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά και το γαλλικό σας mani είναι έτοιμο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γιατί υπάρχουν τόσο λίγες επιλογές αντισύλληψης για άνδρες και το νέο θαυματουργό (;) τζελ

xristiana

Δωρεάν Rapid Tests Την Ερχόμενη Εβδομάδα Στους Δήμους Θέρμης Και Χαλκηδόνος

xristiana

Χριστουγεννιάτικα Παζάρια Από Τα Παιδικά Χωριά SOS

xristiana