ΚεντρικήΟμορφιά

Αφέλειες: Τι στιλ να κάνετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

29/5/2024

Οι αφέλειες μπορούν να αλλάξουν αμέσως την εμφάνισή σας αλλά χρειάζεται να έχουν τέτοιο στυλ που να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας. Εάν σκέφτεστε να τις δοκιμάσετε- ή έχετε ήδη αλλά νιώθετε πως δε σας κολακεύουν- σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε τα διαφορετικά στιλ που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου -υπάρχει ένα για όλα!

Για όλα τα σχήματα προσώπου

Σύμφωνα με τον hairstylist, Dan Williams, τα curtain bangs ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου κι είναι εύκολα στη συντήρηση, αρκεί να επισκέπτεστε τακτικά το κομμωτήριο για ένα τριμάρισμα. Ο ίδιος προτείνει να τα φορμάρετε με  χωρίστρα στη μέση, για να πετύχετε ένα στιλ αλά Brigitte Bardot.

Για στρογγυλό πρόσωπο

Ενώ οι πολύ μακριές αφέλειες μπορεί να αποδειχθούν αρκετά ενοχλητικές, ειδικά το καλοκαίρι, στην πραγματικότητα κολακεύουν τα στρογγυλά πρόσωπα γιατί τα επιμηκύνουν οπτικά. Είναι, επίσης, ευέλικτες, αφού μπορείτε είτε να κάνετε τη χωρίστρα στη μέση και να στέκονται στα πλάγια είτε να κάνετε τη χωρίστρα στο πλάι και να τα φέρετε όλα από την άλλη πλευρά για όγκο. Κι εάν θέλετε να κάνετε μια αλογοουρά ή ένα σινιόν, μπορείτε να τις πιάσετε εύκολα, αφού το μακρύ μήκος τους βοηθάει.

Για τετράγωνο πρόσωπο

Οι αφέλειες που έχουν ένα διακριτικό φιλάρισμα, καθώς και τα curtain bangs, είναι υπέροχα για τετράγωνα σχήματα προσώπου. Δείτε φωτογραφίες της ηθοποιού Jenna Ortega, η οποία έχει τετράγωνο σχήμα προσώπου και αποτυπώνει τέλεια αυτό το στιλ αφελειών.

Για ορθογώνιο πρόσωπο

Εάν έχετε ορθογώνιο πρόσωπο όπως της Anne Hathaway, τότε οι ίσιες ενός μήκους αφέλειες, που φτάνουν ελαφρώς πιο κάτω από τα φρύδια, είναι οι ιδανικές για εσάς. Τονίζουν τη συνολική δομή του προσώπου και χαρίζουν ένα κομψό κι εκλεπτυσμένο look.

Για οβάλ πρόσωπο

Τα Bardot bangs είναι τέλεια για γυναίκες με οβάλ πρόσωπο. Απαιτούν καλό styling, αλλά μπορούν να αλλάξουν πραγματικά το πρόσωπο και να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του. Επίσης, είναι ιδανικά για εσάς που έχετε μεγαλύτερο μέτωπο και θέλετε να το «κλέψετε» λίγο.

Για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Οι αφέλειες που είναι πιο στρογγυλεμένες, γυρίζουν δηλαδή προς τα μέσα προς το μέτωπο, είναι ιδανικές για πρόσωπα που έχουν σχήμα καρδιάς, που είναι πιο στενό κάτω και ανοίγει προς τα πάνω. Αυτού του είδους οι αφέλειες δημιουργούν ένα διακριτικό πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο και χαρίζουν γοητεία -σκεφτείτε τις Zooey Deschanel και Reese Witherspoon. Επίσης, εάν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, τα baby bangs, δηλαδή αυτά που φτάνουν μέχρι τη μέση του μετώπου, είναι σούπερ για εσάς.

Για τριγωνικό σχήμα προσώπου

Οι αφέλειες με διαφορετικά μήκη που είναι πιο ανεπιτήδευτες μπορούν να κολακεύσουν τα τριγωνικά σχήματα προσώπου. Το styling δε χρειάζεται να είναι τέλειο, αλλά πιο ατημέλητο, για να πετύχετε ένα messy αποτέλεσμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές στα δυτικά και βόρεια – Επιδείνωση

xristiana

Νιόκι με τραγανό μπέικον και πέστο από σπανάκι

xristiana

Hydrafacial: H κορυφαία skincare θεραπεία προσώπου για πιο όμορφη επιδερμίδα

xristiana