ΚεντρικήΟμορφιά

Έσπασε η αγαπημένη σου σκιά ματιών; Έτσι θα την κάνεις σαν καινούργια!

17/5/2024

Η σκιά ματιών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ, που πολύ συχνά έχεις στην τσάντα ή στο νεσεσέρ σου για γρήγορα ρετούς. Ωστόσο δεν είναι οι φορές που εξαιτίας μας απροσεξίας ή μιας λάθος κίνησης μπορεί να σπάσει και να γίνει κομμάτια με αποτέλεσμα να σε κάνει να στεναχωρηθείς, ειδικά εάν πρόκειται για μια ακριβή σκιά.

Μην ανησυχείς όμως γιατί υπάρχει τρόπος να την αποκαταστήσεις και να την επαναφέρεις σε αρχική της μορφή και μάλιστα είναι πιο εύκολος από ό,τι νομίζεις. Παρακάτω θα δεις πώς να το κάνεις με λίγες κινήσεις.

Έσπασε η αγαπημένη σου σκιά ματιών; Έτσι θα την κάνεις σαν καινούργια!

Για να αποκαταστήσεις τη σπασμένη σκιά ματιών θα χρειαστείς ένα μπολ, λίγο οινόπνευμα, ένα κουταλάκι του γλυκού και μια διάφανη πλαστική μεμβράνη.

  • Ξεκίνα μαζεύοντας προσεκτικά όλα τα κομμάτια της σπασμένης σου σκιάς σε ένα μικρό μπολ και χρησιμοποιώντας το κουταλάκι θρυμμάτισέ την μέχρι να γίνει λεπτή σκόνη. Αυτό θα βοηθήσει να αναμειχθούν καλύτερα τα κομμάτια κατά την αποκατάστασή της.
  • Στη συνέχεια ρίξε λίγο οινόπνευμα μέσα στο μπολ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Για να αποφύγεις την υγρασία θα προσθέτεις σταδιακά το οινόπνευμα.
  • Τώρα μετέφερε το μείγμα που δημιούργησες με το κουταλάκι στη συσκευασία της σκιάς συμπιέζοντάς το ελαφρά.
  • Μόλις στρώσει καλά το μείγμα σου κάλυψε την επιφάνεια της σκιάς με μια διάφανη μεμβράνη και συμπίεσε ξανά το μείγμα σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα επίπεδο αντικείμενο για να πιέσεις τη σκιά, εξασφαλίζοντας ότι θα συμπιεστεί σωστά. Η χρήση της μεμβράνης θα βοηθήσει να διατηρηθεί η επιφάνεια καθαρή.
  • Άφησε τη σκιά να στεγνώσει για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το οινόπνευμα. Η σκιά σου την επόμενη ημέρα θα είναι σαν καινούργια.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, η αγαπημένη σου σκιά ματιών θα γίνει σαν καινούργια, έτοιμη για να συμπληρώσει το μακιγιάζ σου. Σημείωσε ότι την ίδια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και για την πούδρα ή το ρουζ σου.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κεφαλονιά: Στα Σβορωνάτα η νέα πυρκαγιά

xristiana

Φεστιβάλ Ταράτσα στα Δυτικά | πρόγραμμα εκδηλώσεων

xristiana

Η νέα γειτόνισσα και ο σύζυγος

xristiana