News ΑΜΕΑΚεντρική

Ένθετο Προσβασιμότητα: Ένα παντοπωλείο κάνει πράξη τη συμπερίληψη

29/5/2024

Το παραδοσιακό παντοπωλείο Terra Verde στα Χανιά, αποτελεί μια πρωτοβουλία που προωθεί όχι μόνο τη βιωσιμότητα αλλά και τη συμπερίληψη καθώς απασχολεί άτομα με αναπηρία, μερικά από τα οποία εργάζονται για πρώτη φορά.

 Εργαζόμενοι, εθελοντές αλλά και άτομα που δούλεψαν για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος, μίλησαν στην Ευτυχία Πενταράκη για τη σημασία αλλά και τον στόχο που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που δεν είναι άλλος από την ισότιμη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην εργασία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

«Γέφυρες αποδοχής»: Μαθητές με αναπηρία «διδάσκουν» τη συμπερίληψη

Στο Βόλο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γέφυρες Αποδοχής», που ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας. Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου και του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Οι Κένταυροι», όπου φοιτούν παιδιά με αναπηρίες, συμμετείχαν σε μια πρωτοβουλία αντίστροφης συμπερίληψης. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την αλληλεπίδραση με τον άγνωστο κόσμο της αναπηρίας, καλλιεργώντας κοινωνικές δεξιότητες και καλές πρακτικές συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Κατανοώντας Τους Φίλους – Μαθαίνω Την Διαφορετικότητα”: Εκδήλωση Στη Λάρισα Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana

Ο Δήμος Γλυφάδας Συγκεντρώνει Ανθρωπιστική Βοήθεια Για Την Ουκρανία

xristiana

3 συμβουλές για γερά νύχια

xristiana