ΚεντρικήΟμορφιά

Το έξυπνο hack στο ντους που θα σας χαρίσει βελούδινη επιδερμίδα

16/5/2024

Θα χρειαστεί μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

Υπάρχει λόγος που οι skin experts τονίζουν πως για το καλό της επιδερμίδας μας θα πρέπει να αποφεύγουμε να μένουμε πολύ ώρα κάτω από το ζεστό νερό στο ντους, όσο χαλαρωτικό κι αν είναι. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού «απογυμνώνει» το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στα συμπτώματα αφυδάτωσης.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει λύση και βρίσκεται κάπου στη μέση: εσείς από την πλευρά σας δεν έχετε παρά να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του νερού μέχρι το σημείο που δε θα χάσετε την απόλαυση του ντους και οι ειδικοί από την πλευρά τους προτείνουν ένα έξυπνο shower hack που χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και θα αφήσει το σώμα σας εξαιρετικά απαλό και λαμπερό.

Ζεστό vs. Κρύο ή χλιαρό νερό στο ντους

Όπως προαναφέρθηκε, το ντους με πολύ ζεστό νερό μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ξηρό. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε ντους με χλιαρό ή και με κρύο νερό -εάν το αντέχετε-, καθώς αυτές οι θερμοκρασίες ωφελούν περισσότερο την επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα, «το κρύο ντους μπορεί να καταπραΰνει τον κνησμό και το ερεθισμένο δέρμα, καθώς το κρύο νερό δε διαλύει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας» αναφέρει ο εγκεκριμένος δερματολόγος Ife J. Rodney σε σχετική συνέντευξη.

Το shower hack που θα σας χαρίσει βελούδινο δέρμα στο σώμα

Ωστόσο, πολλοί  άνθρωποι δεν μπορούν να «κατεβάσουν» τη θερμοκρασία του νερού, αλλά απολαμβάνουν περισσότερο ένα ζεστό ντους στο τέλος της μέρας. Γι’ αυτόν τον λόγο, η celebrity αισθητικός Natalie Aguilar έχει μια πολύ απλή κι έξυπνη λύση: απλώστε στο σώμα σας ένα body oil πριν κάνετε ντους. «Αυτό το «φιλμ» που δημιουργεί το έλαιο στο σώμα αποτρέπει την υπερβολική απώλεια νερού από το δέρμα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει την ξηροδερμία κάνοντας τελικά την επιδερμίδα σούπερ απαλή και λεία», σημειώνει η ίδια. Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε ASAP; Γιατί δε θα σας πάρει παρά ελάχιστα έξτρα λεπτά από τον χρόνο σας για να το εφαρμόσετε στο σώμα σας και, κυρίως, γιατί θα δείτε τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση της επιδερμίδας σας μακροπρόθεσμα. Μάλιστα, θα παρατηρήσετε πως μετά το ντους, δε θα αισθάνεστε πια το δέρμα σας να «τραβάει», ενώ ο κνησμός θα έχει υποχωρήσει.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε, επίσης, ότι μετά το ντους πρέπει να συνεχίζετε με την ενυδατική σας κρέμα ή λοσιόν σώματος, ένα body butter ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το ίδιο έλαιο σώματος που εφαρμόσατε πριν το ντους. Δοκιμάστε το shower hack της αισθητικού και θα δείτε αμέσως διαφορά στην όψη και την αίσθηση της επιδερμίδας του σώματός σας!

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς οι καρχαρίες προσαρμόστηκαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 13/2

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 4/3

xristiana