ΚεντρικήΠεριβάλλον

ΠΑΜΑΚ – “Blue Halkidiki”: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

16/5/2024

Το πρόγραμμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με τον τίτλο «Blue Halkidiki», θα παρουσιάσει ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Greek Eco Project» στο Αμφιθέατρο 13 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σήμερα στη 1 μ.μ.

Η ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης γίνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απευθύνεται όχι μόνον προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και το ευρύτερο κοινό, το οποίο μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα.

Στοιχεία για το «Blue Halkidiki», το οποίο φέτος υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, θα παρουσιάσουν στελέχη του συλλόγου «Greek Eco Project» και επιστημονικοί συνεργάτες τους από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ).

Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου με παράκτιους καθαρισμούς σε περιοχές της Χαλκιδικής, θα κορυφωθεί Σάββατο 29 Ιουνίου – Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, οπότε θα γίνονται παράλληλα παράκτιοι, υποβρύχιοι καθαρισμοί και η έρευνα από τους θαλάσσιους επιστήμονες του ΙΝΑΛΕ στον Τορωναίο κόλπο.

Κύριες προτεραιότητες του προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά, αφετέρου η ενεργή συμμετοχή του σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Με την ευκαιρία, ο σύλλογος «Greek Eco Project» θα ενημερώσει και για τις ευρύτερες πρωτοβουλίες του, που περιλαμβάνουν καθαρισμούς περιοχών, φροντίδες πάρκων, πεζοπορίες, εργαστήρια κυκλικής οικονομίας κι άλλα.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

G20 – φον ντερ Λάιεν: Παγκόσμια απειλή η κλιματική αλλαγή – Γιατί κινδυνεύει η επισιτιστική ασφάλεια

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Νίκαια

xristiana

Δωρεάν Rapid Test COVID-19 Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana