ΚεντρικήΟμορφιά

Μήπως το παρακάνεις με το άρωμά σου; Να γιατί πρέπει να σταματήσεις τώρα!

3/5/2024

Λατρεύεις να φοράς το άρωμά σου κάθε στιγμή της ημέρας σε κάθε πιθανό σημείο στο σώμα σου; Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία γυναικών τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθείς!

Και αυτό γιατί εκτός του ότι αποτελεί μια συνήθεια που είναι άκρως ενοχλητική για τους γύρω σου μπορεί ακόμη να είναι επιβαρυντική ακόμη και για την υγεία σου, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Παρακάτω θα δεις τι μπορεί να συμβεί εάν το παρακάνεις με το άρωμά σου. 

Μήπως το παρακάνεις με το άρωμά σου; Να γιατί πρέπει να σταματήσεις τώρα!

Τι πρέπει να γνωρίζεις εκτός από το γεγονός ότι είναι ενοχλητικό για τους γύρω σου; Ότι δυστυχώς είναι επιβλαβές και για την υγεία σου, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη μυρωδιά του αρώματος, για ορισμένους αυτό μπορεί να δημιουργεί ακόμη και προβλήματα στο δέρμα.

Συγκεκριμένα, μια υπερβολή στη χρήση του αρώματός σου αυξάνει τις πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης με βασικά συμπτώματα τα κόκκινα εξανθήματα, που προκαλούν φαγούρα. Έτσι, εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, καλό είναι να περιορίσεις την ποσότητα που εφαρμόζεις ή να πειραματιστείς μέχρι να δεις εάν σου προκαλεί αλλεργική αντίδραση ή όχι.

Επιπλέον, σύμφωνα με αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η ευαισθησία στα αρώματα μπορεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για αρκετές γυναίκες αλλά και άνδρες καθώς ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα όπως: ημικρανίες ή ακόμη και δυσκολία στην αναπνοή.

Σημείωσε ότι η ίδια έρευνα έχει επισημάνει ότι η υπερβολική χρήση ενός αρώματος μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και γαστρεντερικά ή νευρολογικά προβλήματα όπως για παράδειγμα ζαλάδα ή και λιποθυμία.

Έτσι ακολουθώντας το αρχαίο ρητό «πάν μέτρον άριστον» λίγο πριν ψεκάσεις το άρωμά σου φρόντισε να έχεις κατά νου σου τα παραπάνω και μην το παρακάνεις.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Φιλιππιάδα και Εύβοια

xristiana

«Εξοικονομώ 2021»: Δυνατότητα ολοκλήρωσης εκκρεμών αιτήσεων

xristiana

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑμεΑ

xristiana