ΚεντρικήΣαν Σήμερα

Κώστας Ευριπιώτης

Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν έλληνας ηθοποιός, που έγινε γνωστός μέσα από τους πολυάριθμους ρόλους του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο ρόλος που τον σημάδεψε ήταν του «παλιού» σμηνίτη Γεωργίου Βλάχου στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τη διετία 1993-1995.

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου 1963 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, με την προτροπή του ηθοποιού Νάσου Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στην Ηλιούπολη, όπου κατοικούσε.

Έπαιξε σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, όπως «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα Βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» κ.ά.

Το 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και ορίστηκε επικεφαλής του πολιτιστικού οργανισμού τη διετία 2007-2009.

Ο Κώστας Ευριπιώτης πέθανε στις 30 Μαΐου 2019, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η περιπέτεια της υγείας του είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο κι ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Αθηνά», για την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης».

Από τον γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου απέκτησε δυο γιους. Σύντροφός του τα τελευταία έντεκα χρόνια της ζωής του ήταν η καθηγήτρια χορού Λίλιαν Μπότση, που δίδασκε στη σχολή Θεοδοσιάδη.

Πηγή: https://www.sansimera.gr

Related posts

Η φυσικοθεραπεία στην ψυχική υγεία έχει ως στόχο να βελτιστοποιήσει την ευημερία και την ενδυνάμωση του ατόμου

xristiana

Εύκολη μακαρονασαλάτα με μανιτάρια

xristiana

Εμβόλιο: Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο για τις βελόνες

xristiana