ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κένυα: Δεκάδες κρούσματα χολέρας εμφανίστηκαν στη χώρα που επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες

9/5/2024

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν σήμερα ανησυχία έπειτα από δεκάδες κρούσματα χολέρας που αναφέρθηκαν στην Κένυα, μια χώρα που επλήγη από εβδομάδες καταστροφικών βροχών και πλημμυρών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 44 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στην κομητεία Τάνα Ρίβερ στην ανατολική Κένυα, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες.

«Νομίζω ότι μαζί με την κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους εθνικούς και διεθνείς εταίρους, θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την ασθένεια», δήλωσε ο μόνιμος συντονιστής του ΟΗΕ στην Κένυα Στίβεν Τζάκσον σε συνέντευξή του στο Citizen TV.

Η χολέρα είναι μια οξεία εντερική λοίμωξη που εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού και συνήθως προκαλεί σοβαρή διάρροια, έμετο και μυϊκές κράμπες. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά.

«Ο ΠΟΥ θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία και παραμένει σε επαγρύπνηση έναντι των κρουσμάτων ασθενειών που μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν, εάν δεν περιοριστούν γρήγορα», δήλωσε ο Αμπντουλραχμάν Ντιάλο, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κένυα, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη από την υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι να αντιδράσουμε, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης και με εταίρους, προκειμένου να παρέχουμε βοήθεια στους εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους που επλήγησαν» από την κακοκαιρία, συνέχισε.

Οι πλημμύρες στην Κένυα έχουν σκοτώσει 238 ανθρώπους, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Συνολικά, οι πιο έντονες από τις συνηθισμένες εποχικές βροχές, που επιδεινώνονται από το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 400 ανθρώπους στην Ανατολική Αφρική, μια περιοχή εξαιρετικά ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana

Ζώδια: Οι 3 που θα δουν τύχη στα ερωτικά τους από σήμερα

xristiana

Προγραμματισμένη Δωρεάν Εξέταση HIV – Ηπατίτιδας Β & C, Από Την PRAKSIS

xristiana