ΚεντρικήΠεριβάλλον

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και το αβοκάντο

14/5/2024

Κίνδυνος μείωσης του 60% του «πληθυσμού» του δημοφιλούς φρούτου τα επόμενα χρόνια.

Το αβοκάντο θεωρείται μια από τις αποκαλούμενες σούπερ τροφές και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε πολλές χώρες όπως οι ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί στους 11 δισεκατομμύρια τόνους.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βάλει στη καθημερινή τους διατροφή το αβοκάντο με πολλούς τρόπους γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή του εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης και φυσικά έχει οδηγήσει και συνεχείς αυξήσεις την τιμή του. Πρόκειται όμως για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο στις κλιματικές συνθήκες φρούτο που απαιτεί και μεγάλες ποσότητες νερού στην καλλιέργεια του γεγονός που το έχει καταστήσει ευάλωτο στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την κλιματική αλλαγή.

Τα ευρήματα

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που έγινε για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης Christian Aid στη Βρετανία αναφέρει με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία υπάρχει κίνδυνος οι παραγόμενες ποσότητες του αβοκάντο να μειωθούν σε ποσοστά που μπορεί να αγγίξουν το 60% μέχρι τα μέσα του αιώνα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα παραγωγής. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτή η δραματική μείωση θα οφείλεται στο ότι τα εδάφη για καλλιέργεια θα έχουν γίνει υπερβολικά ξηρά για το αβοκάντο.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Ιχθύ, τα οικονομικά σου έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης»

xristiana

Τσάρλι Τσάπλιν: Πώς βγήκε από τον τάφο του δυο μήνες μετά την ταφή του και γιατί κηδεύτηκε δυο φορές ο δημοφιλής ηθοποιός

xristiana

Οι 4 τροφές που δεν αντέχουν πάνω από μία μέρα στο ψυγείο – Ο κίνδυνος από αλλοιωμένα τρόφιμα

xristiana