ΚεντρικήΠεριβάλλον

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στις Μοίρες για τις Ενεργειακές Κοινότητες

9/5/2024

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 16.00 στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε ΑΠΕ  γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, Μητροπόλεως 9, την Παρασκευή 10/05/2024 και ώρα 16:00 μ.μ.

Πηγή: https://www.airetos.gr

Related posts

Πόσα χημικά απελευθερώνει μια γρατσουνιά μόλις 5 cm στα αντικολλητικά τηγάνια & τι προκαλεί

xristiana

Mani Inspo: Τα μανικιούρ που έκλεψαν τις εντυπώσεις στα Grammys 2022

xristiana

Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία για νέους στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana