ΚεντρικήΠεριβάλλον

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Ρέθυμνο

26/5/2024

Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου-Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης και οι Ημέρες Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τέσσερις αείμνηστους δημότες που στη ζωή τους έκαναν πράξη το απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη «Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης».

Για την Ελένη Καπετανάκη-Μπριασούλη θα μιλήσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη.

Για τον Δήμο Τσαντίλη θα μιλήσει ο ιστορικός ερευνητής δρ. Χάρης Στρατιδάκης.

Για τον Μιχάλη Ανδρουλάκη θα μιλήσει ο υπεύθυνος των Ημερών Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης και για τον Κώστα Μπουγιούρη θα μιλήσει η καθηγήτρια ειδικής αγωγής Ειρήνη Κλάδου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 8.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου (τέμενος Βελή πασά) στην οδό Σάθα. Αποτελεί ελάχιστη απόδοση τιμής σε τέσσερις ανθρώπους που συνειδητοποίησαν έγκαιρα τα περιβαλλοντικά ζητήματα και πάλεψαν ενεργά για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μέχρι 30/3 Οι Αιτήσεις Για Τον Γ’ Κύκλο Επιχορήγησης Επιχειρήσεων Για Τη Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας Για Ανέργους 30 Ετών Και Άνω

xristiana

Τα Pet City Στηρίζουν Τα Ζώα Με Αναπηρία!

xristiana

Δωρεάν ομιλίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για θέματα αγωγής υγείας

xristiana