ΚεντρικήΠεριβάλλον

ΔΠΜΣ “Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον” από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

19/5/2024

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον»

.Αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η εξειδίκευση επιστημόνων στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία, με σκοπό να είναι ικανοί να προωθήσουν εκπαιδευτικές, ερευνητικές και αναπτυξιακές στρατηγικές για την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος και τη διάδοση της αειφορίας και της αειφόρου διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οι φοιτητές θα κατανοήσουν την έννοια και το περιεχόμενο της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και θα ενημερωθούν για τη μετάβαση από την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξηΤα δυνατά σημεία του Δ.Π.Μ.Σ.: Μοναδικό στην Κεντρική Ελλάδα Παροχή σύγχρονων γνώσεων στους φοιτητές για να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν για την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και την επίτευξη των αρχών της αειφορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής ΕπάρκειαςΣτους αποφοίτους του Δ.Π.Μ.Σ. χορηγείται πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (ΦΕΚ 5781/τ.Β’/30-12-2020)ΜοριοδότησηΤ ο Δ.Π.Μ.Σ. μοριοδοτείται με 20 μονάδες σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ. Μαθήματα σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες Μέρος μαθημάτων εξ’ αποστάσεως Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, εργαστηριακές ασκήσεις, εργασίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και συμμετοχή σε θερινό σχολείο Σύγχρονο και δυναμικό πρόγραμμα σπουδώνΣυνεργασία με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού Καθηγητές Διεθνούς ΚύρουςΔιοργάνωση Διεθνών Εκδηλώσεων, Σεμιναρίων, Θερινού Σχολείου Προσιτά δίδακτρα

Τα τέλη φοίτησης του Δ.Π.Μ.Σ. ανέρχονται συνολικά σε 2.500€. και καταβάλλονται σε τρεις (3) δόσεις.Δίνονται υποτροφίες Χρονική διάρκειαΤο Δ.Π.Μ.Σ. διαρθρώνεται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, τα οποία περιλαμβάνουν έξι μαθήματα και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά το εαρινό εξάμηνοΕργαστήριαΔιεξαγωγή εργαστηρίων σε φορείς περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διοργάνωση θερινών σχολείων.Κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσηςΦορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχώνΔιοργάνωση ημερίδων και διεθνούς συνεδρίουΟι απόφοιτοιΘα προωθήσουν εκπαιδευτικές, ερευνητικές και αναπτυξιακές στρατηγικές για την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος και τη διάδοση της αειφορίας. Θα ενημερωθούν για τη μετάβαση από την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη. Θα κατανοήσουν την έννοια και το περιεχόμενο της αειφόρου ανάπτυξης.Επαγγελματικές προοπτικέςΟι απόφοιτοι αναμένεται να είναι σε θέση:Να στελεχώσουν εκπαιδευτικά ιδρύματα.Να εργαστούν 

  • σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, ημικρατικών οργανισμών για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, και προώθησης της έννοιας και των πρακτικών της αειφόρου ανάπτυξης.σε περιβαλλοντικά κέντρα και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, μη- κυβερνητικούς οργανισμούς και οργανισμούς των ΜΜΕ με ενδιαφέροντα στα θέματα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι απόφοιτοι έχουν, επίσης, τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.Υποβολή αιτήσεωνΗ νέα περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει την Τρίτη 7 Μαϊου και θα λήξει την Κυριακή 30 Ιουνίου.(Θα υπάρξει 2η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων μόνο στην περίπτωση που δεν θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών από την 1η περίοδο.)

Περισσότερες ΠληροφορίεςΙστοσελίδα Δ.Π.Μ.Σ.: www.dpmseap.diae.uth.gr E-mail: dpmseap@uth.gr.Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (κ. Σταυρούλας Αϋφαντή, τηλ., 24210-93174, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00)

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana

Ξηροφθαλμία: Ο κίνδυνος τραυματισμού του κερατοειδούς και πώς μπορεί να προληφθεί

xristiana

Ανανεώστε την επιδερμίδα σας μετά το ξενύχτι!

xristiana