ΚεντρικήΟμορφιά

Γαλλικό πεντικιούρ: 5 βήματα για να το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι

29/5/2024

Όπως το γαλλικό μανικιούρ είναι must για όλο τον χρόνο, έτσι και το γαλλικό πεντικιούρ είναι ιδανικό για την καλοκαιρινή περίοδο γιατί κάνει τις εμφανίσεις σας πιο κομψές και στιλάτες ενώ ταιριάζει με κάθε outfit. Πολλές φορές, όμως, δεν έχετε τον χρόνο να κλείσετε το ραντεβού σας στο nail salon, γι’ αυτό μάθαμε πώς μπορείτε να το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι.

#1

Λιμάρετε τα νύχια των ποδιών

Ξεκινήστε λιμάροντας τα νύχια σας για να τους δώσετε το σχήμα που θέλετε -μπορεί να είναι είτε κλασικό τετράγωνο είτε τετράγωνο με πιο στρογγυλεμένες άκρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν λιμάρουμε τα νύχια μας δημιουργείται πολλή σκόνη, οπότε καλό είναι το λιμάρισμα να αποτελεί το πρώτο βήμα του πεντικιούρ, ώστε να μπορέσετε να τα καθαρίσετε και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

#2

Κάντε απολέπιση

Σειρά έχει η απολέπιση των ποδιών. Επιλέξτε ένα φυσικό scrub που είναι θρεπτικό, ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό απολεπιστικό προϊόν, που θα κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε τα πόδια και τα νύχια σας με μια ενυδατική κρέμα σώματος ή ποδιών μετά το foot scrub.

#3

Δημιουργήστε τη βάση του γαλλικού πεντικιούρ

Ξεκινήστε απλώνοντας ένα διάφανο base coat και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε δύο στρώσεις από ένα βερνίκι νυχιών σε απόχρωση ίδια με τον φυσικό τόνο των νυχιών σας και αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει για 2-3 λεπτά. Αυτή θα είναι η βάση του γαλλικού πεντικιούρ σας.

#4

Σχηματίστε τη γραμμή

Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε πόσο παχιά θέλετε να είναι η γραμμή του γαλλικού -φροντίστε να μην είναι πολύ χοντρή, γιατί θα «ξεφτίσει» γρήγορα από το αλάτι, το χλώριο και την άμμο. Στη συνέχεια, πάρτε ένα λεπτό πινέλο νυχιών και ξεκινήστε να σχηματίζετε τις γραμμές του γαλλικού στις άκρες των νυχιών σας. Εάν η γραμμή κάνει «νερά» και φαίνεται αρκετά διάφανη, πατήστε την από πάνω άλλη μία φορά, για να πετύχετε ένα καθαρό λευκό χρώμα. Εάν δείτε πως έχετε λερωθεί από το λευκό βερνίκι, πάρτε μια μπατονέτα, εμποτίστε τη με ασετόν και καθαρίστε το δέρμα γύρω από τα νύχια.

#5

Εφαρμόστε top coat

Ολοκληρώστε το γαλλικό πεντικιούρ σας εφαρμόζοντας ένα λαμπερό top coat και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 8-10 λεπτά. Τώρα είστε έτοιμες να φορέσετε τα σανδάλια σας και να ξεκινήσετε τις ατελείωτες βόλτες σας στο νησί ή την πόλη.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι κίνδυνοι που κρύβονται όταν μοιράζεστε την πετσέτα σας με κάποιον άλλο

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Έχετε κάνει κοιλίτσα; Η εξέταση που δεν πρέπει να αμελήσετε

xristiana