ΚεντρικήΠεριβάλλον

Αττική: Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες

7/5/2024

Έκπληκτοι λουόμενοι στην Αττική και συγκεκριμένα στην παραλία Βουλιαγμένης και Αρτέμιδας είδαν φλαμίνγκο να κολυμπούν στο νερό.

Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν σε σμήνη και όχι κατά μόνας σε υφάλμυρα νερά, λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών και όχι σε παραλίες. Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, τα εν λόγω φλαμίνγκο μάλλον παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους παρόλα αυτά φαίνεται ότι είναι υγιή.

Η οργάνωση παρακολουθεί την υπόθεση και όπως σημειώνει αν κριθεί αναγκαίο θα παρέμβει για να μεταφερθούν τα φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο.

Η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ

«Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα. Τα πουλιά είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά, σε λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών.

Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής, φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.Το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δαχτυλίδι, και η ΑΝΙΜΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης ως προς την προέλευσή του, θα έχουμε πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Τα πουλιά αυτά πετούν, δεν είναι εύκολο να πιαστούν, για να μεταφερθούν σε καταλληλότερο μέρος. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες, παρακολουθούμε και τις δύο περιπτώσεις, αν χρειαστεί θα παρέμβουμε».

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από τον Δήμο Πετρούπολης

xristiana

Χριστουγεννιάτικο bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

xristiana

Βελτιωμένος καιρός και μικρή άνοδος θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

xristiana