ΚεντρικήΟμορφιά

Απολέπιση το καλοκαίρι: Έτσι θα αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα

30/5/2024

Η απολέπιση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθάει τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν να εισχωρήσουν βαθύτερα και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Το ζήτημα που προκύπτει τους καλοκαιρινούς μήνες αφορά τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την απολέπιση του προσώπου. Τα Άλφα και Βήτα υδροξυοξέα (AHAs & BHAs) ανήκουν στην κατηγορία των συστατικών που ιδανικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και θα τις βρεις όλες παρακάτω.

Οι μέθοδοι απολέπισης για λαμπερή επιδερμίδα

Ενζυμική Απολέπιση

Η ενζυμική απολέπιση είναι πιο ήπια από τη χημική (AHAs & BHAs) γι’ αυτό ενδείκνυται για τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα προϊόντα ενζυμικής απολέπισης περιέχουν ένζυμα τα οποία συνήθως προέρχονται από φρούτα όπως η παπάγια και ο ανανάς, αλλά και από την κολοκύθα.

Καθαριστικά προσώπου με AHAs

Παρά το γεγονός ότι η χρήση των οξέων το καλοκαίρι δεν αποτελεί πρώτη επιλογή, τα καθαριστικά προσώπου με AHAs μπορούν να χρησιμοποιηθούν μερικά βράδια την εβδομάδα ακριβώς επειδή δε θα μείνουν στο δέρμα όλη νύχτα.

Πολυ-υδροξυοξέα

Γνωστά και ως PHAs τα πολυ-υδροξυοξέα ανήκουν και αυτά στην κατηγορία της χημικής απολέπισης αλλά είναι αρκετά πιο ήπια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μερικά βράδια την εβδομάδα, από όσους δεν έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα και δε σκοπεύουν να εκτεθούν στον ήλιο.

Τι να προσέξεις

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις, η απόλεπιση του προσώπου συνιστάται να γίνεται βραδινές ώρες, πριν τον ύπνο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, γι΄ αυτό τα απολεπιστικά προϊόντα χρησιμοποιούνται μόνο μερικά βράδια την εβδομάδα, συνήθως 2-3. Τις ημέρες μετά την απολέπιση απατείται η χρήση αντηλιακού προϊόντος και η ανανέωση αυτού κάθε 2 ώρες. 

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Υπέροχη μους σοκολάτας χωρίς κρέμα γάλακτος

xristiana

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana

Ηλιούπολη: Επιμορφωτική Ενημέρωση Γονέων Για Τη Σωστή Διατροφή Των Παιδιών

xristiana