ΚεντρικήΜαγειρική

Τραγανές ψαροκροκέτες στον φούρνο

29/2/2024

Υλικά

250 γρ πατάτες

200 γρ μπακαλιάρος

Τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε πουρέ πατάτας. Αφήστε τον πουρέ να κρυώσει.

Στο μεταξύ, παίρνουμε το φιλέτο μπακαλιάρου και τον ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή ένα μίξερ. Τον προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε τις ψαροκροκέτες και τις πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και ωήνουμε σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Διατηρούνται για 1 ημέρα ερμητικά κλεισμένες στο ψυγείο.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Άνοια, μια ύπουλη αρρώστια, αδιάγνωστη στο 75% των περιστατικών – Οι 14 παράγοντες κινδύνου

xristiana

Αλκοόλ: Με ποιους καρκίνους συνδέεται ακόμη και η ελάχιστη κατανάλωση

xristiana

Θηλασμός και τατουάζ: Είναι ασφαλές να κάνεις τατουάζ ενώ θηλάζεις;

xristiana