ΚεντρικήΟμορφιά

Self tan: Μυστικά για τέλειο μαύρισμα στο σπίτι

28/2/2024

Αν και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από την ηλιοθεραπεία στην παραλία το καλοκαίρι, είναι πλέον αποδεδειγμένο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι ακτίνες UV είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε το μαύρισμα αφού χάρη στα προϊόντα self tan (αυτομαυριστικά προϊόντα) μπορείτε να αποκτήσετε ένα εξίσου υπέροχο αποτέλεσμα αλλά… υπό σκιά, από την άνεση του σπιτιού σας, εύκολα και με ασφάλεια.

Τα self tan νέας γενιάς έχουν ξεπεράσει προβλήματα του παρελθόντος όπως πχ η πορτοκαλί χροιά ή ο κίνδυνος να μεταφερθεί το χρώμα στα ρούχα, και πλέον εφαρμόζονται τόσο απλά όσο μια κρέμα σώματος. Αν, μάλιστα, ακολουθήσετε τα μυστικά που μάθαμε από τους experts θα έχετε εγγυημένα ομοιόμορφο, μπρονζέ και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Πριν το self tan

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι να εφαρμόζετε το self tan σε λεία επιδερμίδα γιατί έτσι αποφεύγετε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν «μπαλώματα». Αν σκοπεύετε να κάνετε αποτρίχωση, καλό είναι να γίνει πριν εφαρμόσετε το self tan ενώ για τον ίδιο λόγο σημαντική είναι και η απολέπιση με scrub ή με dry brushing. Μετά την απολέπιση, απλώστε μια ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα με έμφαση στις τραχιές ζώνες (αγκώνες, γόνατα) για να κλειδώσετε την απαλότητα της επιδερμίδας.

Good to know: Σχεδόν όλα τα αυτομαυριστικά προϊόντα περιέχουν την διυδροξυακετόνη (ή DHA). Αυτό το ενεργό συστατικό προέρχεται κυρίως από τα ζαχαρότευτλα και το ζαχαροκάλαμο και όταν αντιδρά με τα αμινοξέα των νεκρών κυττάρων, δημιουργεί ένα προσωρινό εφέ μαυρίσματος το οποίο υποχωρεί ακολουθώντας, συνήθως, τον φυσικό ρυθμό απόπτωσης των νεκρών κυττάρων.

Πώς θα εφαρμόσετε σωστά το self tan

Βήμα 1

Μόλις είστε έτοιμες να εφαρμόσετε το self tan σας, σιγουρευτείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι απόλυτα στεγνή και ότι η ενυδατική σας, αν φοράτε, έχει απορροφηθεί πλήρως.

Βήμα 2

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα γάντι για την εφαρμογή προϊόντων self tan. Τα συγκεκριμένα γάντια εξασφαλίζουν ότι δεν θα δημιουργηθούν «ραβδώσεις» στο αποτέλεσμα και είναι ιδανικά για προϊόντα σε μορφή μους ή λοσιόν. Φυσικά, εάν διαλέξετε ένα self tan spray, μπορείτε να το ψεκάσετε παντού κι έπειτα να το απλώσετε με το ειδικό γάντι σε όλο το σώμα, για να εξασφαλίσετε πως δεν έχει ξεφύγει κάποιο σημείο. Αν, ωστόσο, προτιμάτε να εφαρμόσετε το self tan με γυμνά χέρια, φροντίστε αφού τελειώσετε να τα πλύνετε καλά με σαπούνι και νερό, για να αποφύγετε να βρεθείτε με μπρονζέ… παλάμες.

Βήμα 3

Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε το self tan με κυκλικές κινήσεις, σε αντίθεση με τις κινήσεις πάνω και κάτω. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι καλύπτετε κάθε περιοχή και άρα δε θα σας ξεφύγει τίποτα.

Βήμα 4

Αφού απλώσετε το προϊόν σε όλο το σώμα, περιμένετε για λίγα λεπτά να στεγνώσει η επιδερμίδα σας και να απορροφηθεί καλά το προϊόν και ντυθείτε.

Μετά το self tan

  • Μην κάνετε άμεσα ντους

Σύμφωνα με τους experts, καλό είναι να περιμένετε από τέσσερις έως έξι ώρες πριν περάσετε στο ντους προκειμένου να γίνει σωστά η διαδικασία του αυτομαυρίσματος. Επίσης, καλό είναι να να μην ιδρώσετε μετά την εφαρμογή του self tan (αποφύγετε το γυμναστήριο την ίδια μέρα, τη σάουνα ή το υδρομασάζ) και μην κάνετε απολέπιση ή αποτρίχωση γιατί μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

  • Mην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Διατηρείστε το υπέροχο μπρονζέ αποτέλεσμα που χαρίζει το self tan κρατώντας την επιδερμίδα σας απαλή και ελαστική – ενυδατώνοντάς τη δηλαδή καθημερινά μετά το ντους, μέχρι την επόμενη εφαρμογή του αυτομαυριστικού.

  • Ποτέ χωρίς αντηλιακό

Όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω, τα self tan δίνουν ένα faux αποτέλεσμα μαυρίσματος. Μην ξεγελιέστε, λοιπόν, και βγαίνετε στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία (η οποία ούτως ή άλλως είναι απαραίτητη καθημερινά) με υψηλό SPF ευρέως φάσματος.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χοληστερόλη: Γιατί πρέπει να τη μετράμε στα παιδιά

xristiana

Beauty Alert! Αυτές είναι οι hot τάσεις στο μακιγιάζ που θα αγαπήσουμε το φθινόπωρο του 2023

xristiana

“Τρέχω Για Τον Αυτισμό” Στο Ρέθυμνο

xristiana