ΚεντρικήΟμορφιά

Brazil nuts: Μπορούν οι ξηροί καρποί Βραζιλίας να σε απαλλάξουν από τα σπυράκια & την ακμή στο πρόσωπο;

7/2/2024

Εάν είσαι ενεργή στο TikTok τότε σίγουρα θα έχεις δει αμέτρητα βίντεο, που «τρεντάρουν» αυτή τη στιγμή, για τα οφέλη των ξηρών καρπών Βραζιλίας (aka brazil nuts), τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές, ενώ είναι και ιδιαίτερα ευεργετικά για την καταπολέμηση της ακμής στο πρόσωπο.

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι διατροφολόγοι δεν διστάζουν να προτείνουν τους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή που θα ωφελήσει τόσο τον οργανισμό σου όσο και την επιδερμίδα σου.

Brazil nuts: Μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα και να καταπολεμήσουν την ακμή;

Οι ξηροί καρποί Βραζιλίας δεν είναι απαραίτητα οι πιο θρεπτικοί ξηροί καρποί (τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι δύο από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για την υγεία του δέρματος). Παρόλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σου, όπως λένε και οι ειδικοί διατροφολόγοι.

Τα ευεργετικά οφέλη τους

Τα brazil nuts, ή αλλιώς καρύδια Βραζιλίας είναι πιο συμπαγείς ξηροί καρποί που προέρχονται από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βολιβία, τη Βραζιλία και το Περού. Η γεύση τους περιγράφεται ως αρκετά βουτυράτη και χορταστική, ενώ έχουν και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και το δέρμα σου.

Ειδικότερα, τα βραζιλιάνικα καρύδια, εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε σελήνιο, έχουν και πολύτιμα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος ενισχύοντας τα επίπεδα λιπιδίων του. Αυτό βοηθούν το δέρμα να συγκρατεί καλύτερα το νερό, ενώ ακόμη το θωρακίζουν από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις αφήνοντας την επιδερμίδα πιο σφριγηλή και ελαστική. Σε όλα αυτά πρόσθεσε και την ευεργετική τους δράση ενάντια στα σημάδια της ακμής και τα σπυράκια.

Σημείωσε ότι το σελήνιο, που περιέχουν είναι ένα ιχνοστοιχείο που πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν το δέρμα από τη γήρανση, ενώ ακόμη ενισχύουν και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Πως να τους εντάξεις στη διατροφή σου

Εάν θέλεις να προσθέσεις τους ξηρούς καρπούς Βραζιλίας στη διατροφή σου μπορείς να τους καταναλώσεις ωμούς ή ως συμπλήρωμα-με μέτρο φυσικά- στη σαλάτα σου. Σε κάθε περίπτωση για να δεις διαφορά θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ανάλογα με το μεταβολισμό σου και την κατάσταση της υγείας σου.

Δες περισσότερα για τα brazil nuts μέσα από ένα βίντεο του TikTok

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

56η Ετήσια Θεραπευτική Ενημέρωση 2023

xristiana

1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο Καρκίνος Του Μαστού Στην Ελλάδα Σήμερα

xristiana