ΚεντρικήΜαγειρική

Bomboloni γεμιστά με σοκολάτα: Τα ιταλικά donuts που θα λατρέψουν όλοι

13/2/2024

Υλικά

125 γρ αλεύρι, 00

125 γρ αλεύρι, Manitoba

100 ml γάλα χλιαρό

1 αυγό

50 γρ. βούτυρο, μαλακό

40 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

7γρ. μαγιά μπύρας, φρέσκια

1 φλούδα λεμονιού

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα αλεύρια με το γάλα, τη θρυμματισμένη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το πλανητικό μίξερ (ακόμα και στο χέρι αν σας βολεύει). Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αυγό ελαφρά χτυπημένο με μια πρέζα αλάτι.

Όταν απορροφηθούν καλά όλα τα υλικά και η ζύμη είναι ωραία και σφιχτή, προσθέτουμε λίγο μαλακό βούτυρο κάθε φορά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.

Ύστερα αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη στον σβηστό φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 3 ώρες). Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους ενός εκ. με τον πλάστη και κόβουμετα donuts με ένα κουπάτ.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα.

Ζεσταίνουμε 1 λίτρο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με ψηλές πλευρές και τηγανίζουμε ένα donut τη φορά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τον συχνά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, ανοίγουμε τρύπα, τα γεμίζουμε με πραλίνα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ψυχοδραματικό Εργαστήριο Για Εφήβους Στο Παράρτημα Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά Στο Νέο Φάληρο

xristiana

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου δράση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

xristiana

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τη σιδηροπενία στην εγκυμοσύνη

xristiana