ΚεντρικήΜαγειρική

Bomboloni γεμιστά με σοκολάτα: Τα ιταλικά donuts που θα λατρέψουν όλοι

13/2/2024

Υλικά

125 γρ αλεύρι, 00

125 γρ αλεύρι, Manitoba

100 ml γάλα χλιαρό

1 αυγό

50 γρ. βούτυρο, μαλακό

40 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

7γρ. μαγιά μπύρας, φρέσκια

1 φλούδα λεμονιού

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα αλεύρια με το γάλα, τη θρυμματισμένη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το πλανητικό μίξερ (ακόμα και στο χέρι αν σας βολεύει). Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αυγό ελαφρά χτυπημένο με μια πρέζα αλάτι.

Όταν απορροφηθούν καλά όλα τα υλικά και η ζύμη είναι ωραία και σφιχτή, προσθέτουμε λίγο μαλακό βούτυρο κάθε φορά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.

Ύστερα αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη στον σβηστό φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 3 ώρες). Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους ενός εκ. με τον πλάστη και κόβουμετα donuts με ένα κουπάτ.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα.

Ζεσταίνουμε 1 λίτρο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με ψηλές πλευρές και τηγανίζουμε ένα donut τη φορά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τον συχνά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, ανοίγουμε τρύπα, τα γεμίζουμε με πραλίνα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί

xristiana

Το μυστικό των Pro makeup artists για να μη σπάει το concealer κάτω από τα μάτια

xristiana

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Πιθανόν Η Πέμπτη Αιτία Θανάτου Έως Το 2040

xristiana