ΚεντρικήΟμορφιά

5 σπιτικές συνταγές lip scrub για απαλά & βελούδινα χείλη το χειμώνα!

1/2/2024

H νέα χρονιά επιτάσσει και μια ανανεωμένη ρουτίνα για την φροντίδα της επιδερμίδας σου αλλά και των χειλιών σου, που ειδικά αυτήν την εποχή, λόγω του κρύου και της υγρασίας αφυδατώνονται και σκάνε με το παραμικρό! 

Σε αυτό θα σε βοηθήσουν 5 DIY συνταγές για lip scrub με εύκολα και απλά υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου. Επίλεξε λοιπόν τη φυσική παρασκευή που σου ταιριάζει και απόκτησε απαλά και βελούδινα χείλη από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Με αυτές τις 5 homemade συνταγές lip scrub θα αποκτήσεις απαλά χείλη

Ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, μέλι και καφές είναι μερικά μόνο από τα υλικά με τα οποία μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ένα σπιτικό scrub χειλιών, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους χαρίζοντάς τους μια λεία και απαλή όψη. Σε κάθε περίπτωση όποια συνταγή και εάν επιλέξεις μόλις ολοκληρώσεις την εφαρμογή της άπλωσε ένα lip balm για να διατηρήσεις τα χείλη σου καλά ενυδατωμένα.

  1. Καστανή ζάχαρη και μέλι.
    Ανάμειξε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν τρίψε απαλά τα χείλη σου με το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις και άφησέ το να δράσει για περίπου 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνεις με ζεστό νερό.
  2. Βαζελίνη, ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη. Τοποθέτησε μια ιδέα από βαζελίνη στην παλάμη σου και μετά πρόσθεσε μια σταγόνα λάδι ανακατεύοντάς τα. Στη συνέχεια, πασπάλισε με καστανή ζάχαρη σε αναλογία 3:1 βαζελίνη προς ζάχαρη. Άφησέ το να δράσει για 30 δευτερόλεπτα πριν ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.
  3. Ανανάς, ζάχαρη καρύδας και λάδι καρύδας. Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας ανανά με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας και στη συνέχεια πρόσθεσε.1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Κάνε απαλό μασάζ στα χείλη με κυκλικές κινήσεις αφήνοντάς το να δράσει για 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνεις με ζεστό νερό.
  4. Κόκκοι καφέ, καστανή ζάχαρη, μέλι και λάδι καρύδας. Ανέμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ με δύο μέρη ζάχαρη και μέλι και μετά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ανακατεύοντας καλά. Εφάρμοσε στα χείλη με απαλές κυκλικές κινήσεις πριν το ξεπλύνεις.
  5. Αγγούρι και ζάχαρη καρύδας. Τρίψε μισό αγγούρι στον τρίφτη και ανακάτεψέ το με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Άπλωσε το μείγμα στα χείλη και τρίψτο απαλά με κυκλικές κινήσεις. Άφησέ να δράσει για πέντε έως 10 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γλέντι από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

xristiana

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών Στον Βόλο – Μέσω Της Πανελλήνιας Δράσης «Ο Τοίχος Της Καλοσύνης»

xristiana

Μηχανιώτικα 2022: Bραδιά Λαϊκό-δημοτικά

xristiana