ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχη κρέμα μανταρίνι

10/2/2024

Υλικά

4 κρόκοι αυγών (περίπου 80 γρ.)

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

175 γρ. χυμός μανταρινιού

Ξύσμα μανταρινιού

75 γρ. κρέμα γάλακτος φρέσκια

250 γρ. ​​πλήρες γάλα 250 γρ

25 γρ. άμυλο καλαμποκιού

25 γρ. άμυλο ρυζιού

Εκτέλεση

Καταρχάς πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μανταρίνι. Στη συνέχεια παίρναμε το ξύσμα, τρίβοντας μόνο το επιφανειακό μέρος για να μην περιλάβουμε το λευκό πικρό μέρος από κάτω. Κρατάμε το ξύσμα στην άκρη και στύβουμε το μανταρίνι και μετά φιλτράρουμε τον χυμό.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπάτε τα υλικά ομοιόμορφα. Τώρα προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και το άμυλο ρυζιού. Ύστερα προσθέτουμε μια σταγόνα γάλα για να μαλακώσει ελαφρώς η βάση και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φρέσκια κρέμα, το χυμό μανταρινιού και το ξύσμα

Με ένα μπλέντερ χτυπάμε το μίγμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ανάβουμε τη φωτιά και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη. Αρχικά το χτυπημένο αυγό μένει στην επιφάνεια, μην το ανακατεύετε αλλά δυναμώνετε τη φωτιά. Πρώτα θα αρχίσει να σιγοβράζει μόνο το γάλα και μετά και τα αυγά στο κέντρο. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε ζωηρά, για λίγα λεπτά, και η κρέμα θα είναι ήδη έτοιμη.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα χαμηλό, φαρδύ ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, εκτός αν θέλετε να τη σερβίρετε ζεστό, ίσως πάνω σε παγωτό.

Σημειώσεις και συμβουλές

Με τα ασπράδια που περίσσεψαν μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικές γαλλικές μαρέγκες

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ρεύμα: Παρατείνεται έως τον Σεπτέμβριο ο μηχανισμός επιδότησης των λογαριασμών

xristiana

5 παθήσεις που απειλούν τα νεφρά

xristiana

12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ 2023

xristiana