29/2/2024
Υλικά
250 γρ πατάτες
200 γρ μπακαλιάρος
Τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε πουρέ πατάτας. Αφήστε τον πουρέ να κρυώσει.
Στο μεταξύ, παίρνουμε το φιλέτο μπακαλιάρου και τον ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή ένα μίξερ. Τον προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθουμε τις ψαροκροκέτες και τις πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και ωήνουμε σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Διατηρούνται για 1 ημέρα ερμητικά κλεισμένες στο ψυγείο.
Πηγή: https://jenny.gr