ΚεντρικήΟμορφιά

Το TikTok έχει τρελαθεί με αυτό το κόλπο με το αγγούρι που μειώνει τους ερεθισμούς στο πρόσωπο!

9/2/2024

Παρότι το αγγούρι χρησιμοποιείται τοπικά εδώ και αιώνες ως μια έξυπνη SOS λύση ομορφιάς, οι χρήστες του TikTok πρόσφατα ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να το εντάξουν στην ρουτίνα ομορφιάς τους και από ό,τι φαίνεται δεν είναι τόσο δύσκολος για να τον εφαρμόσεις όσο νομίζεις.

Ο λόγος για το κατεψυγμένο αγγούρι που έχει κάνει ήδη θραύση στο TikTok, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ως ένα εναλλακτικό DIY treatment που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και την κρυοθεραπεία.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες του TikTok τοποθετούν ένα αγγούρι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και στη συνέχεια περνούν με αυτό την επιφάνεια της επιδερμίδας τους κάνοντας ένα μασάζ για λίγα λεπτά, το οποίο μειώνει το πρήξιμο, την ερυθρότητα και το ερεθισμένο δέρμα.

Με αυτό το κόλπο με το αγγούρι που μειώνει τους ερεθισμούς στο πρόσωπο έχουν τρελαθεί οι χρήστες του TikTok

Πάρε ένα αγγούρι, ξέπλυνέ το καλά και μετά στέγνωσέ το με ένα απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια κόψε τη μία του άκρη και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού το βγάλεις από το ψυγείο πέρασε την κομμένη και παγωμένη άκρη του από την επιδερμίδα σου κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ εστιάζοντας στα σημεία που είναι ερεθισμένα.

Χάρη στην ευεργετική του σύνθεση, που αποτελείται από 90% νερό, θα ανακουφίσει άμεσα το δέρμα σου από τους ερεθισμούς, ενώ ακόμη θα αποτρέψει τυχόν ξηρότητα και αφυδάτωση.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε την αντιφλεγμονώδη δράση του, που εξαφανίζει κοκκινίλες και ευαισθησίες, καταπραΰνει το δέρμα που έχει υποστεί ηλιακά εγκαύματα και μειώνει οιδήματα κάτω από τα μάτια. Αυτό συμβαίνει επειδή το παγωμένο αγγούρι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία της επίμαχης περιοχής.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις για να δεις αποτέλεσμα;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό το beauty hack έχει γίνει viral στο TikTok είναι επειδή τα αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Σημείωσε ότι η τοπική του χρήση μειώνει σε χρόνο dt την ερυθρότητα και τα οιδήματα, ενώ ακόμη η καταπραϋντική του δράση είναι άμεση.

Δες το viral βίντεο στο TikTok

@emmafreece

Day 1 icing my face with a frozen cucumber because I saw it on tiktok @alexaraeloebel 🥒 #skincare #skincarehack #isitcap #fyp #frozencucumberhack

♬ Lofi – Domknowz

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Λαχταριστό λιγκουίνι ολικής με ντοματίνια

xristiana

8ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού ‘Αυτισμός-Ελπίδα’

xristiana